Smučarski centri na Pohorju odslej s skupno promocijo

Foto: Facebook profil Visit Pohorje. Slika je simbolična.

Zavod za turizem Maribor – Pohorje je v sodelovanju z vsemi petimi smučarskimi centri Pohorja pripravil skupno promocijsko zloženko.Pohorski smučarski centri Mariborsko Pohorje, Rogla, Kope, Trije Kralji in Ribniško Pohorje se bodo 25. in 26. novembra predstavljali tudi v Europarku v Mariboru, na sejmu zimske športne opreme.

Uvodni pozdrav na današnji novinarski konferenci je pripadal direktorici Zavoda za turizem Maribor – Pohorje, Doris Urbančič Windisch, ki je poudarila, da vedno več gostov povprašuje po Pohorju, zato so se v zavodu v sodelovanju z vsemi omenjenimi partnerji lotili skupne promocijske aktivnosti. Pobuda o združevanju in skupni predstavitvi Pohorja sledi tudi usmeritvam nove strategije razvoja slovenskega turizma in Slovenske turistične organizacije ter teži k združevanju Pohorja pod skupno blagovno znamko. Promocijska zloženka je pripravljena v slovensko-angleški jezikovni kombinaciji, njena vsebina pa vključuje predstavitev Maribora, največjega mesta v regiji in vseh pet pohorskih smučarskih centrov.

VIR: Aljaž Sedovšek

Gre za prvo tovrstno skupno promocijsko aktivnost Pohorja, ki ji bo v prihodnje sledila tudi predstavitev pomladno-poletne ponudbe. Andrej Verlič, koordinator v Javnem podjetju Marprom d.o.o. je predstavil aktivnosti in novosti na Mariborskem Pohorju: »Za prihajajočo zimsko sezono na Mariborskem Pohorju pripravljamo kar nekaj novosti, s katerimi bomo dopolnili oziroma nadgradili ponudbo za smučarje. Med temi novostmi so ponovna ureditev Gradisove in stare FIS proge (vlečnica Bolfenk), kjer bo tudi tekmovalni poligon, prav tako bomo odprli nov otroški poligon Bellevue. Dotrajano vlečnico Bellevue (to smo že porušili) bomo nadomestili z dvema transportnima trakovoma, ki bosta imela večjo zmogljivost od stare vlečnice, pridobitev pa bosta tudi zaradi tega, ker bosta ob smučarjih prevažala še deskarje, sankače, pležuharje itd. Med pomembnejšimi projekti, ki smo se jih lotili, sta še avtomatizacija sistema zasneževanja in nov sistem kontrole vozovnic. Skupno akcijo ocenjujemo kot začetek sodelovanja in povezovanja celotnega Pohorja, pomemben vidik slednjega je skupna smučarska karta.«

Smučišče Rogla načrtuje začetek smučarske sezone v prvih dneh meseca decembra, odvisno od naravnih pogojev. Od 1. 10. 2017 poteka redna predprodaja smučarskih vozovnic. Smučarji lahko izbirajo med številnimi različnimi tipi vozovnic, bodisi urnimi, dnevnim, večdnevnimi in sezonskimi v štirih starostnih skupinah – otroci (do 15. leta), mladi (od 15. do 19. leta), odrasli in seniorji (nad 65. letom). Na voljo je tudi enotna sezonska ski karta od ponedeljka do petka po ceni 199 EUR, ki poleg snežne garancije, dnevne in nočne smuke ter veljavnosti med slovenskimi šolskimi počitnicami ponuja tudi številne kulinarične, wellness in druge ugodnosti. Med tednom bosta hkrati potekali dve aktivnosti: šola smučanja za otroke ter novost, Škratov smučarski vrtec. Razvijajo tudi blagovno znamko Okusi Rogle in so nadgradili gostinsko kulinarično ponudbo v restavracijah na smučišču. Pomembna konkurenčna prednost smučišča Rogla ostaja njegova edinstvena povezava s termalnim zdraviliščem Terme Zreče.

Smučarska sezona na Kopah se bo predvidoma začela v začetku decembra, uradno jo bodo otvorili drugi konec tedna v decembru, 8. in 9. 12., z ansamblom Modrijani. Vsak vikend do konca meseca marca bodo gostili znane ansamble v Holcer pubu. Letošnje leto so se osredotočili na družinsko smučanje, saj bodo do 23. 12. na progi Sedlo uredili največji otroški poligon v sodelovanju z Nitrom Kope – šola smučanja in deskanja na snegu. Želijo si uspešne sezone s čim več zapadlega snega ter z veliko smučarskimi dni. Božo Juhart, direktor Hotela “Jakec” je predstavil aktivnosti in novosti na RTC Trije Kralji, kjer so prav tako v intenzivnih pripravah na smučarsko sezono. »Smo majhno družinsko smučišče z družinam prijaznim hotelom. Lani smo s smučarsko sezono pričeli 10. 12. 2016 in jo zaključili 15. 3. 2017, kar je 95 uspešnih smučarskih dni. Imamo umetno zasneževanje na vseh štirih progah. Tekaška proga je dolga 4 km. Na voljo so tečaji smučanja in deskanja ter zabavne aktivnosti za otroke, kot sta nočno sankanje in igranje nogometa z metlami. Tudi letos so v prodaji družinskih smučarskih vozovnic: v predprodaji, do 10. 12. 2017, ja zanjo treba odšteti 340 EUR, medtem ko enodnevna vozovnica za odraslo osebo stane 19,50 EUR, za otroke 11,20 EUR, študentje in seniorji pa zanjo odštejejo 15,50 EUR. Vljudno vabljeni vsi snežni navdušenci.«

Vesna Gratej, vodja recepcije turistične destinacije Ribniško Pohorje je predstavila aktivnosti in novosti na Ribniškem Pohorju. Ribniško Pohorje zaznamuje dolgoletna smučarska tradicija, ki privablja številne pohodnike, tekače na smučeh, deskarje na snegu in smučarje, ki občudujejo razgled na bele planje Pohorja in bližnje vrhove. Smučišče Ribnica na Pohorju leži tik ob apartmajskih hišah in se nahaja v centru idilične gorske vasi. Zaradi svoje domačnosti in varnosti je še posebej prijazno otrokom in vsem začetnikom smučanja. Smučišče z naravnim in kompaktnim snegom (715 – 921 mnv) ima urejene smučarske proge vseh težavnosti in nočno smuko do 21. ure. Smučišče Ribniška koča pa se nahaja na vrhu Pohorja (1367 -1525 mnv), kjer so urejene tudi tekaške proge do Smučarskega centra Kope. Ob smučišču je kraljica planinskih koč Pohorja, Ribniška koča, z nastanitvami v koči in apartmajih poleg nje ter možnostmi bivanja na planinski Koči Pesnik in Hiši Pesnik v bližini. Ribniška koča nudi tudi kulinarične užitke, organizirajo zimske šole v naravi, tekmovanja s pležuhi ipd. Celotno zimsko sezono se v občini Ribnica na Pohorju zaznamuje tudi veliko zanimivih dogodkov: Žive jaslice, Dedek Mraz, Silvestrovanje na prostem, Pohod z baklami na Kmetijo tete Lene. Letošnja novost bo “Zimska pravljica” na travniku pri Koči Pesnik. V sezoni 2016/2017 (lanski) je smučišče Ribnica na Pohorju obratovalo 87 dni in imela kar 22.458 prevozov. V letošnji sezoni pa napovedujejo otvoritev smučišča 15. 12. 2017.

Bojan Šušteršič, direktor podjetja MOPA d.o.o. je predstavil Europarkov in Hervisov sejem zimske športne opreme, ki se bo odvil 25. in 26. novembra v Europarku Maribor. V dveh dneh sejma se pričakuje več tisoč obiskovalcev, saj je to edini sejem te vrste v SV Sloveniji. Za prodajo ali zamenjavo rabljene opreme bo pripravljen prostor v rdeči medetaži garažne hiše. Vsi prinašalci rabljene opreme ali obiskovalci se bodo sejma udeležili brezplačno. Letos ponovno uvajajo komisijsko prodajo za tiste, ki ne želijo prodajati sami. Na sejemskem prostoru bodo nudili strokovno pomoč pri prodaji ali nabavi opreme ter druge zanimive informacije. Poskrbljeno bo tudi za tople napitke in ostalo gostinsko ponudbo. Sejemska pot bo vodila tudi do športne trgovine Hervis, kjer bodo vabili z ekskluzivnimi sejemskimi popusti pri nakupu nove zimske športne opreme. V vrvežu Europarka pa se bodo na ulicah predstavljali tudi zimsko športni centri s svojo ponudbo in predprodajo smučarskih vozovnic. Le-ti so predstavljeni tudi v novi skupni promocijski zloženki Pohorja.

Oddaj komentar