VIDEO: Zelena luč za 55. Zlato lisico

Zlata lisica 2016.

Snežni kontrolor Mednarodne smučarske zveze (Fis) Markus Maier je prižgal zelo luč za 55. Zlato lisico, ki 1. in 2. februarja na Mariborskem Pohorju.

Maribor je v pričakovanju karavane svetovnega pokala alpskih smučark, ki se bodo na Mariborskem Pohorju merile 1. in 2. februarja na veleslalomu in slalomu za 55. Zlato lisico. Zeleno luč je po ogledu proge danes dopoldne, prižgal snežni kontrolor Mednarodne smučarske zveze (Fis) Markus Maier.

Mitja Dragšič, vodja tekmovanja, Markus Mayr, kontrolor FIS, David Kastelic, predsednik uprave zavarovalnice SAva in Srečko Vilar, generalni sekretar Zlate lisice

Potem ko so lani zaradi slabih snežnih razmer tekmovanje morali preseliti v Kranjsko Goro, bo jubilejna Zlata lisica znova na Mariborskem Pohorju. Organizatorji iz Alpskega smučarskega kluba (ASK) Branik, si lahko oddahnejo. Tudi vreme je glede na trenutne vremenske razmere ugodno, prav tako pa zaenkrat ni napovedane kakšne odjuge. Kljub ugodnim vremenskim razmeram pa priprava proge tudi tokrat ni bila enostavna.

Prav zaradi tega tudi vodja tekmovanja verjame v dve izjemno dobri tekmi, čeprav v isti sapi dodaja, da bo lahko mirno zaspal šele takrat, ko bo končana druga vožnja slalomske preizkušnje, saj se zaveda moči narave, četudi vremenska napoved ne kaže na velika odstopanja ali neprijetna presenečenja.

Vse kaže, da je k uspešni pripravi proge in debelini snežne podlage, ki mora po pravilih FIS biti debela vsaj 40 centimetrov, botroval predvsem ugoden februarski termin, saj v zadnjih letih beležimo nekoliko več snežnih padavin prav v tem mesecu oziroma nekoliko kasneje kot smo bili nekoč navajeni.

Organizatorje in ljubitelje smučanja pa je včeraj razveselila tudi novica, da bo “na domačem bregu” nastopila tudi najboljša slovenska alpska smučarka Ilka Šuhec, kar bo pod Pohorje privabilo dodatne gledalce. Kot so včeraj sporočili iz njenega tabora bo Štuhčeva kljub natrpanemu urniku tekmovala na letošnji Zlati lisici. Nastopila bo na petkovem veleslalomu, sobotno slalomsko preizkušnjo pa bo zaradi logističnih zahtev poti na Švedsko izpustila.

 

Oddaj komentar