Vijoličasti suvereno premagali Aluminij

NK Maribor : NK Aluminij. Foto: MP Produkcija

Nogometaši NK Maribora so v 3. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Kidričevem s tremi goli  premagali domači Aluminij.

Mariborčani so v Kidričevem prišli do druge zmage v prvenstvu, Kidričani pa so po dveh zmagah doživeli prvi poraz. Državnim podprvakom se ob širokem kadru ni poznala utrujenost po četrtkovi evropski tekmi. Posebej živahen je bil Jasmin Mešanović, ki je s tremi goli, izsilil je tudi najstrožjo kazen, največ prispeval k uspehu ekipe, ki jo že v četrtek čaka prva tekma 4. kroga kvalifikacij evropske lige proti Glasgow Rangers.

Mariborčani so v prvem polčasu prevladovali in zasluženo vodili, tudi po zaslugi novinca v ekipi Denisa Klinarja, ki je s podajami z desne strani neumorno iskal svoje soigralce v napadu, predvsem Jana Mlakarja in Jasmina Mešanovića. Slednjega je našel v 31. minuti, Mešanović pa je nato s prefinjenim strelom z glavo z leve strani zadel nasprotni del Aluminijevih vrat.

Sicer pa so bili že pred tem izbranci Darka Milaniča kar nekajkrat nevarni, med drugim Mešanović z glavo v 10. minuti, ko je meril previsoko, v 18. minuti je Jan Mlakar bil sam pred Luko Janžekovičem a žogo zgrešil, minuto pozneje je znova posredoval Aluminijev vratar po poskusu Mešanovića, v 27. minuti pa še po novem strelu Mlakarja z glavo.

Janžeković je bil pozoren tudi pri prostem strelu Amirja Derviševića v 30. minuti. Na drugi strani so domači še najresneje zagrozili v 39. minuti, ko je z roba kazenskega prostora sprožil Francesco Tahiraj, dobro pa je posredoval Jasmin Handanović.

V uvodu drugega polčasa je nase spet opozarjal zelo razpoloženi Mešanović, v 51. minuti je Dervišević zadel prečko, v 52. minuti pa je prav Mešanović podvojil mariborsko prednost, potem ko je malce z leve strani kazenskega prostora unovčil Mlakarjevo podajo.

V 58. minuti sta Mešanović in Martin Kramarič zapravila novo mariborskopriložnost, zato pa je Mešanović v 62. minuti poskrbel za najstrožjo kazen, ko je izsilil prekršek Damirja Grgića, ta pa je dobil še rdeči karton. Z bele točke je bil zanesljiv Dervišević.

V 77. minuti pa so najstrožjo kazen dobili tudi domači, Luka Uskoković je podrl Ibrahima Mensaha v kazenskem prostoru, z bele točke pa je bil zanesljiv Matic Vrbanec. To je bil sploh prvi zadetek v mariborski mreži na sedmih tekmah te (tudi evropske) sezone.

Toda Mariborčanov to ni posebej ganilo ali zmedlo, že v 84. minuti so spet zadeli in znova je bil strelec Mešanović, ki je z glavo unovčil lepo podajo Dareta Vršiča z leve strani in se tako s tretjim golom povzpel na vrh lestvice strelcev.

V 88. minuti je s prostega strela zagrozil še Dino Hotić, toda Janžekovič je žogo pobral iz desnega zgornjega kota svojih vrat. Aluminijev vratar je zatem ustavil še en strel Mešanovića. Ob koncu tekme pa se je med strelce vendarle vpisal še Mlakar, ki je z leve strani zadel po podaji Kramariča, končni izid pa je v tretji minuti sodniškega dodatka postavil Dejan Petrovič, ki je zadel po tleh v padcu.

Kidričani bodo v 4. krogu v nedeljo gostovali v Domžalah, Mariborčani pa bodo gostili Gorico.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar