NK Maribor odpovedal tekmo zaradi novih okužb s koronavirusom

Nov teden začenjamo z neprijetnimi novicami iz Turčije, so zapisali pri NK Maribor in dodali: “Več pozitivnih izvidov na obveznem COVID-19 testiranju v vijol’čni pripravljalni bazi v pričakovanju naslednje pripravljalne tekme in ob novih zaznanih okužbah je treba spremeniti načrt nadaljevanja aktivnosti.”

Prvi ukrep je tako odpoved predvidene ponedeljkove tekme proti ukrajinskemu prvaku. Vodstvo Šahtarja so po prejetih rezultatih testiranja že obvestili, da imajo nove primere s pozitivnimi izvidi, tako da bo popoldanska preizkušnja preložena. Po Jasminu Handanoviću sta bila med igralci pozitivna tudi Jan Mlakar in Andrej Kotnik, dodatne težave pa prinaša vdor koronavirusa znotraj strokovnega štaba. Pozitivne izvide so imeli tudi trener Mauro Camoranesi, pomočnik trenerja Saša Gajser in kondicijski trener Fernando Daniel Nowicki, kar pomeni, da sta morala z njimi v izolacijo tudi pomočnik trenerja Andres Yllana ter kondicijski trener Miguel Enrique Albino.

Trenirajo igralci z negativnimi rezultati testov na covid-19

Novonastala situacija je zahtevala temeljit posvet in prilagoditev načrta. Nadaljujejo s treningi igralcev z negativnimi vzorci, delo z moštvom pa sta prevzela športni direktor Oliver Bogatinov in Marko Šuler, ki sta ob aktivaciji pripravljenega načrta B, v primeru izjemnih razmer, že vodila ponedeljkov dopoldanski trening in do nadaljnjega naslednje aktivnosti v sodelovanju oz. po navodilih trenerskega tima, so zapisali na spletni strani NK Maribor.

Ostali bodo v Turčiji in se vsak dan testirali

“Situacija ni prijetna, toda smo v obdobju, ki zahteva previdnost, prilagajanje in pripravljenost na hitre odzive. Po opravljenem testiranju pred napovedano tekmo so bili pozitivni dva igralca in trije člani strokovnega štaba, kar je pomenilo, da mora celoten trenerski tim v izolacijo. Potem smo opravili še teste pri vseh ostalih članih odprave in posegli po novih rešitvah. Predvidene tekme že iz etičnih razlogov, da ne ogrozimo tekmecev, ne moremo odigrati, saj Šahtar čaka v nadaljevanju sezone tudi izločilni del tekmovanja v Ligi Europa. Takšni časi so, s tem se je treba sprijazniti. Vsakemu klubu se lahko zgodijo ali dogajajo podobne zadeve. Ostali bomo v Turčiji, se vsakodnevno testirali, skrbeli za zdravje in nadaljevali treninge z igralci brez zaznanih okužb. Ponedeljkov program bo tako opravilo 23 igralcev, vsi razen Handanovića, Mešanovića, Mlakarja in Kotnika. Upamo, da bo prihodnje obdobje minilo brez dodatnih zapletov. O usodi naslednjih tekem pa se bomo odločali sproti, glede na zdravstveno situacijo,” je pojasnil športni direktor Oliver Bogatinov.

Oddaj komentar