VIDEO: Tomaž Barada je novi predsednik Športne zveze Maribor

Dosedanjega predsednika Športne zveze Maribor Uroša Lovrenčiča, je zamenjal Tomaž Barada.

Tomaž Barada, novi predsednik ŠZ Maribor; foto: M. Pigac

Urošu Lovrenčiču, ki je do sedaj vodil Športno zvezo Maribor je potekel mandat. Včeraj so na redni letni, tokrat tudi volilni skupščini, predstavniki 180 mariborskih športnih klubov izbirali svoje predstavnike, ki jih bodo vodili v naslednjem štiriletnem obdobju. Skupščine se je od 45 delegatov udeležilo kar 40.

Skupšnina ŠZ Maribor in volilna skupščina; foto: M. Pigac

Kandidata za novega predsednika na skupščini sta bila dva – dosedanji predsednik Uroš Lovrenčič in Tomaž Barada, sicer aktualni podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije.

Od 45 delegatov je bilo prisotnih kar 40 delegatov. Volilna komisija je prejela 40 glasovnic, od tega je bila 1 neveljavna saj je bila neizpoljnjena. Tomaž Barada je prejel 28 glasov, dosedanji predsednik Uroš Lovrenčič pa 11. Slednji je funkcijo predsednika ŠZ Maribor prevzel leta 2013.

Uroš Lovrenčič, dosedanji preds. ŠZ Maribor; foto: M. Pigac

Tomaž Barada je dejal, da se je kandidirati odločil zato, ker ve, da je oseba, ki stremi k novim ciljem. “Kot tekmovalec sem osvojil vse, kar je bilo mogoče. Enako sem bil uspešen v vlogi trenerja. Zatem sem postal predsednik tekvondo zveze in tudi s tem nivojem se nisem zadovoljil. Danes sem podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije. Zakaj sem se torej odločil za korak nazaj, na mestno raven? Ker sem prepričan, da je na tem področju mogoče narediti več,” je dodal Barada.

Na vprašanje kaj bo storil prvo kot novi predsednik, pa je odgovoril:

Lovrenčič je v nagovoru delegatom povzel prvi mandat in povedal razloge za novo kandidaturo, a ga je podprlo le 11 delegatov. “Premagal me je nihče drug kot najboljši slovenski borec vseh časov, večkratni evropski in svetovni prvak, podpredsednik Olimpijskega komiteja Tomaž Barada. Seveda poraz boli, obenem pa mi je prinesel izjemno olajšanje,” je dejal Lovrenčič.

 

Oddaj komentar