FOTO in VIDEO: Slavnostni sprejem mladih svetovnih prvakov v taekwondoju

V Športnem centru Barada so danes pripravili slavnostni sprejem za mlade tekmovalce, ki so iz Svetovnega prvenstva v Nemčini, prinesli kar 11 medalj. Slovenci tako ostajamo v vrhu med taekwondoisti jn se za prihodnost tega športa ni za bati, vsaj v Mariboru ne. 

Svetovno prvenstvo je za nami, zdaj je čas za nove zgodbe,” je dejal Tomaž Barada, predsednik Športne zveze Maribor in trener mladincev taekwondoistov.

Naporni treningi, ki so v času priprav potekali celo dvakrat dnevno, so pustilo želen učinek. Mladinci so dosegli izjemne rezultate. Trdo delo je pot do uspeha, je prepričan trener, Aleš Zemljič.

Svetovna prvakinja je postala Tyra Barada v posamičnih borbah ter mladinke Alisa in Larisa Žagar Slemenšek, Tyra Barada, Maša Kenjalo in Nina Kitek v ekipnih borbah.

Srebro so osvojili Kemal Kabilović pri mladincih do 62 kg, Larisa Žagar Slemenšek pri mladinkah do 55 kg, Urška Gazvoda pri članicah do 62 kg in Urša Terdin pri članicah do 75 kg ter mladinci Kabilović, Sven Hojs, Timi Zavec,Žiga Zagoranski in Oleksang Tyutyunnyk v ekipnih borbah.

 

Tekmovalci so danes iz rok Tomaže Barade dobili priznanja in spominke na tekme. Sicer mladinci počitka ne poznajo, saj bodo kmalu stekle priprave na nove borbe, ki nekatere čakajo že v avgustu. Težko pričakovane počitnice bodo za nekatere minile v luči dodatnih treningov in priprav. Tyra Barada, ki je iz Svetovnega prvenstva prinesla dve zlati medalji, je po enotedenskem premoru presrečna nad svojim dosežkom.

Tudi med fanti sta uspešna bila Žiga Zagoranski in Timotej Zavec.

Na slavnostnem sprejemu je bila prisotna tudi podžupanja Mestne občine Maribor, Helena Kujundžić Lukaček, ki je vsem tekmovalcem tudi čestitala.

Oddaj komentar