Milanič pred tekmo s Čihuro: Ljudski vrt mora biti naša prednost

Vijoličaste danes čaka povratna tekma s Čihuro. Kot je na novinarski konferenci povedal trener nogometašev Maribora Darko Milanič bolje pozna tako prednosti kot slabosti Gruzijcev. “Prioriteta je gol. Pa ne le eden! Ljudski vrt mora biti naša prednost,” je dejal.

Danes ob 20.15 se bo začel drugi dvoboj z gruzijsko Čihuro. Po besedah Milaniča bodo tekmo igrali na zmago. “Dejstvo, da je rezultat po prvi tekmi 0:0, moramo upoštevati. Nam igra le zmaga, po njo bomo šli. Ljudski vrt mora biti naša prednost. Dobili bomo podporo, ki jo nujno potrebujemo,” je povedal.

Čeprav so vijoličasti na zadnji tekmi remizirali z Muro, pred tem pa še s Čikurijem v NK Maribor pravijo, da so pripravljeni na ponovne zmage. “Nenehno si priigravamo priložnosti, prihaja do priložnosti. Treba je samo zadeti,” je dejal napadalec Gregor Bajde ter poudaril, da je le vprašanje časa, da se jim ponovno odpre. Upajo, da bo to danes.

Zmagovalec gruzijsko-slovenskega dvoboja se bo pomeril z boljšim v spopadu med Glasgow Rangers in Osijekom, na prvi tekmi so bili v gosteh z 1:0 boljši Škoti. “Prioriteta je, da zabijemo gol. Pa ne enega. Stvari moramo vzeti v svoje roke. Videlo se je, da nasprotnik ne teče rad za žogo. Izkoristiti moramo prvo priložnost,” je dejal Milanič.

Oddaj komentar