Namesto Bumbar parka bo tovarna čokolade

Bumbar Park. Vir: Google Street view

Tovarna čokolade za Teto Frido se seli z Limbuškega nabrežja v Bumbar park.

Uroš Mlakar, lastnik in direktor podjetja Quadro, je namreč kupil Bumbar park, v katerega bo preselil manufakturo z Limbuškega nabrežja, v kateri je proizvodnja čokolade. Teta Frida je njegova blagovna znamka za čokoladne izdelke, čokoladne kavarne, ki jih najdemo po Sloveniji. V Limbušu ima tudi ob Dravi prestižno turistično Čokoladno vas.

Tovarna čokolade bo odprta čez dva meseca

V zdaj že nekdanjem objektu zabaviščnega Bumbar parka pa bodo v naslednjih dveh mesecih uredili tovarno čokolade. Mlakar nam je povedal, da ima smele načrte ne samo za proizvodnjo čokolade, ampak za razvoj dolgoletne in dolgoročne strategije podjetja in blagovne znamke Teta Frida. V prostorih bodo uredili tako tovarno, proizvodnjo kot tudi skladišče in pisarne.

Lani razvili 50 novih izdelkov

Mlakar pravi, da je obljubil sodelavcem, da bodo iz krize zaradi epidemije covida-19 prišli močnejši. Epidemija jih ne ustavlja niti pri sedanjem razvoju, kar kaže tudi na to, da so lani razvili kar 50 novih izdelkov, ves čas pa vlagajo tudi v tehnološko opremo. Z nekaterimi izdelki načrtujejo tudi pohod na tuje trge, saj bodo kmalu v Avstriji in Švici ponujali proteinske čokoladne izdelke. Gostinski del s kavarnami je zaradi epidemije sicer zaprt, a vseeno načrtujejo tudi tu nove čokoladne kavarne.

Oddaj komentar