FOTO in VIDEO: Najboljša študentka Univerze v Mariboru je Ana Lambić

Univerza v Mariboru je skupaj s partnerji družbo Elektro Maribor d.d., Energijo plus d.o.o. in OVEN Elektro Maribor d.o.o., izvedla razpis za izbor najboljšega študenta Univerze v Mariboru, s katerim želijo nagraditi najboljše študente za njihovo študijsko odličnost in jih motivirati pri nadaljnjem izobraževanju. Najboljša študentka Univerze v Mariboru je na podlagi ocene strokovne komisije postala Ana Lambić, študentka 1. letnika magistrskega študijskega programa Organizacija in management kadrovskih in izobraževalnih sistemov na Fakulteti za organizacijske vede Univerze v Mariboru, drugo mesto je zasedla Ana Gregorc, študentka 2. letnika magistrskega študijskega programa Organizacija in management kadrovskih in izobraževalnih sistemov na Fakulteti za organizacijske vede Univerze v Mariboru, tretje mesto pa Martina Medved, študentka 6. letnika enovitega magistrskega študijskega programa Splošna medicina na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru.

Lambićeva je prejela denarno nagrado v višini 600 evrov, ki jo podarja Elektro Maribor, drugo uvrščena je dobila nagrado v vrednosti 400 evrov, tretjeuvrščena pa je dobila nagrado s strani podjetja Oven, v višini 200 evrov.

Zakaj Lambićeva?

Strokovna komisija za izbor najboljšega študenta Univerze v Mariboru, ki ji je predsedoval izr. prof. dr. Urban Bren, prorektor za prenos znanja Univerze v Mariboru, je odločila, da je najboljša študentka Univerze v Mariboru Ana Lambić. Pohvali se lahko z uvrstitvijo med najboljših 5 % študentov v generaciji in s povprečno oceno 9,50. Svojo študijsko odličnost dopolnjuje z aktivnim sodelovanjem kot študentska tutorka ter demonstratorka. Prav tako je članica Študentskega sveta in Akademskega zbora Fakultete za organizacijske vede. Komisijo je še dodatno prepričala s sodelovanjem na konferenci in z objavljenim znanstvenim prispevkom na temo Ekosistem organizacij v dobi digitalizacije. Danes bo v svojo zbirko uspehov lahko dodala tudi nagrado za najboljšega študenta Univerze v Mariboru v študijskem letu 2018/2019.

Drugo mesto pripada Ani Gregorc, študentki 2. letnika magistrskega študijskega programa Organizacija in management kadrovskih in izobraževalnih sistemov na Fakulteti za organizacijske vede Univerze v Mariboru. Študentka se uvršča med 5 % najboljših študentov v svoji generaciji in ima povprečno oceno 9,82. Ob zavidljivih uspehih na študijskem področju je izjemno aktivna tudi na raziskovalnem področju. Aktivno je vključena v raziskovalno delo v okviru Javnega razpisa pri projektu »Celostna konceptualna in idejna zasnova spletne strani Zaposlitvenega centra Korak«. Je članica Študentskega sveta Fakultete za organizacijske vede in je vključena v sistem tutorstva.

Tretje mesto je dosegla Martina Medved, študentka 6. letnika enovitega magistrskega študijskega programa Splošna medicina na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru. Študentka se uvršča med 5 % najboljših študentov v svoji generaciji in ima povprečno oceno 9,55. Opravljala je znanstveno-raziskovalno dejavnost na Kliniki za pediatrijo in za to tudi prejela Dekanovo priznanje za raziskovalno nalogo.

Kačič: “Univerza vseskozi vlaga v študente”

Rektor UM Zdravko Kačič je v nagovoru poudaril, da univerza vseskozi vlaga v znanje in spodbuja študente. Izpostavil je, da mariborska univerza spada med 3 odstotke najboljših na svetu. Zahvalil pa se je za podporo širše skupnosti in podjetij, ki z denarnimi nagradami sodelujejo pri razpisu za najboljšega študenta.

Foto utrinki iz današnje slavnostne podelitve nagrad:

 

Oddaj komentar