Začetek akcije Ločujem, se ne zmrdujem

Ekološki otok

V Mestni četrti Nova vas v Mariboru se v okviru kampanje Moji odpadki, moja skrb torek, 24. septembra, začenja akcija Ločujem, se ne zmrdujem na ekološkem otoku v Prušnikovi ulici. Že dan kasneje pa bo akcija v Krajevni skupnosti Bresternica Gaj, V četrtek, 26. septembra, pa v Mestni četrti Ivan Cankar na tamkajšnjih ekoloških otokih.

Na Prušnikovi 34 v Mestni četrti Nova vas namreč stoji ekološki otok, s katerim bo ta mestna četrt v kampanji Moji odpadki, moja skrb tekmovala z ostalimi mestnimi četrtmi in krajevnimi skupnostmi. Do aprila prihodnjega leta želijo namreč najbolj onesnažene lokacije ekoloških otokov urediti do te mere, da bodo lokalni skupnosti v ponos.


Najprej MČ Nova vas, KS Bresternica Gaj in MČ Ivan Cankar
V torek, 24. septembra, bodo med 10. in 11. uro, v Prušnikovi ulici v Mariboru otroci iz vrtca in osnovnih šol z zaposlenimi v Snagi, predstavniki iniciative Izboljšajmo Maribor in medobčinskim inšpektoratom prebivalce ozaveščali o pravilnem ločevanju odpadkov. Tam bo tudi tudi tekmovanje v pravilnem ločevanju odpadkov, ki se ga lahko udeležijo vsi prebivalce te mestne četrti. V sredo, 25. septembra, pa bodo akcijo Ločujem, se ne zmrdujem ponovili še v krajevni skupnosti Bresternica Gaj, kjer so izbrali ekološki otok, ki je na naslovu Na Gaj 2. Ta ekološki otok bo v tekmovanju med mestnimi četrtmi in krajevnimi skupnostmi zastopal to krajevno skupnost. V četrtek, 26. septembra, pa se bomo ustavili na ekološkem otoku na Praprotnikovi 39 v mestni četrti Ivan Cankar.

Mesečno poročanje, koliko kilogramov odpadkov bodo zbrali
Akcijo bodo nadaljevali tudi oktobra in določili nove ekološke otoke. Mesečno bodo tudi sporočali, koliko kilogramov odpadkov bodo s posameznega izbranega ekološkega otoka odpeljali v posebnih, izrednih čistilnih akcijah, ki jih izvajajo v okviru javne službe. To je tudi podatek, ki bo dal mesečnega zmagovalca akcije – ekološki otok, s katerega bomo odpeljali najmanj odpadkov, ki ne sodijo na ekološki otok, bo zmagovalec meseca.

“Cilj celotne kampanje Moji odpadki, moja skrb je čisto in urejeno mesto, katerega prebivalci se zavedajo, da z neodgovornim ravnanjem z odpadki v prvi vrsti škodijo predvsem sebi. Z združevanjem ozaveščanja in kaznovalne politike želimo na svetovni dan Zemlje prihodnje leto razglasiti najbolj urejeno mestno četrt ali krajevno skupnost, v zavest prebivalcev našega mesta pa usidrati vzorce ravnanja z odpadki, ki nam bodo omogočili bivanje v čistem in urejenem mestu,” sporočajo s podjetja Snaga Maribor.

Oddaj komentar