VIDEO: V Mariboru z julijem spet višje cene na položnicah

Maribor

Pred peto izredno sejo Mestne občine Maribor, ki bo tokrat potekala pod strogimi pogoji v Lutkovnem gledališču Maribor, je župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič skupaj z ekipo predstavil glavne teme tokratne izredne seje. A najprej je povedal, da se tržnica, ki je bila na Trgu svobode, seli na Vodnikov trg, kjer je že glavna mestna tržnica. Direktor Energetike Alan Perc pa je predstavil predlog za povišanje cen za odvoz odpadnega blata.

Po novem bi namreč povprečno mariborsko gospodinjstvo moralo plačevati več. Kaj bi se zgodilo, če do dviga cen ne bi prišlo, je Perc pojasnil na današnji novinarski konferenci: “Če bi se na primer cena potrdila šele s 1.oktobrom, bo cena višja za okrog 40 odstotkov in bi z vsakim mesecem zamude še dodatno naraščala. Zato res predlagamo, da svetniki to ceno potrdijo, glede na naše preverbe na trgu je to namreč daleč najugodnejša cena, ki jo je mogoče doseči.” Mariborski župan Saša Arsenovič je pripomnil, da je bil sprva proti podražitvi, ampak da gre za zahteve trga, pa tudi da “Dogoš ne smemo več dodatno obremenjevati”.

Več v videoprispevku:

LPR: “Ali se bodo kolesarji, namesto po Trgu svobode, ob petkih vozili okoli občine Maribor?”

V Listi za pravičnost in razvoj so se danes ostro odzvali na jutrišnjo izredno sejo. Kot so zapisali v odprtem pismu za javnost bo “tokratna izredna seja Mestnega sveta MOM v mestu ob Dravi ponovno naplavila številne nepravilnosti delovanja vodstvenih struktur iz preteklosti iz preteklosti in praktično osvetlila poskuse močno zasidranih lobijev iz sedanjosti, da v mestu še naprej zadržijo svoj primat.”

Odprto pismo si oglejte na povezavi Javni poziv LPR.

Oddaj komentar