VRHUNSKO: Meta Hrovat za zaključek sezone na stopničkah!

Meta Hrovat

Slovenka Meta Hrovat je odlično nastopila na veleslalomu v Lenzerheideju v Švici. Po prvem teku je v cilju za zgolj deset stotink sekunde zaostala za vodilno Američanko Mikaelo Shiffrin.

Hrovatova si je drugi čas prve vožnje della z Italijanko Marto Bassino, ki si je sicer že pred finalom sezone svetovnega pokala zagotovila veleslalomski mali kristalni globus. Jasno je, da Hrovatovi ležijo zahtevne postavitve in dobro utrjene podlage. V tej sezoni je bila že na stopničkah s tretjim mestom na domačem drugem veleslalomu za Zlato lisico v Kranjski Gori. Danes pa je končala na stopničkah, in sicer na tretjem mestu.

Veliki kristalni globus Petri Vlhovi

Druga Slovenka na startu, Ana Bucik je v prvem teku odstopila. Bucikova, ki je nastopila že v soboto na slalomu, tega je končala na 16. mestu brez osvojenih točk, je naredila napako nekaj vratc pred ciljem. Veleslalomska svetovna prvakinja domačinka Lara Gut-Behrami je nastop končala že po prvem zavoju z odstopom.

Druga vožnja se je začela ob 12. uri. To je bila zadnja ženska tekma v sezoni 2020/21 svetovnega pokala alpskih smučark.  Na startu prve vožnje je bilo sicer zgolj 19 tekmovalk. Po dveh odstopih se jih je v finalu merilo 17 , prva petnajsterica pa si bo zagotovila zadnje točke za svetovni pokal v tej sezoni.

Petra Vlhova si je že v soboto na slalomu zagotovila veliki kristalni globus za zmago v seštevku zime.

Oddaj komentar