FOTO in VIDEO: 23-letna invalidna Mihela komajda še premaguje stopnice, zato potrebuje pomoč dobrih ljudi

23-letna Mihela Bauman zaradi svoje bolezni vse težje hodi, po stopnicah se včasih lahko le plazi ali pa se sede spušča navzdol. Da bi lahko bila doma bolj mobilna in prišla iz pritličja do svoje sobe, pa potrebuje pomoč dobrih ljudi.

Družina ima veliko stroškov zaradi terapij, ki jih zavarovalnica ne krije, prav tako za nakup posebej prilagojenih čevljev. Na terapije hodi enkrat ali dvakrat na teden, bila je tudi v Soči, kjer je imela strnjene terapije, večkrat tudi v Mariboru. Doma so starši bivalne prostore in kopalnico že prilagodili tako, da Mihela laže dostopa do vsega. Ima tudi invalidski voziček, saj jo noge vedno ne ubogajo, hkrati pa se pri hoji tudi vse bolj utrudi.

 

Da bi Mihela lahko prišla do svoje sobe, potrebuje dvižni stol, ki pa za družino predstavlja previsoko finančno breme. 17 stopnic, kolikor jih je treba premagati, je vse večkrat prehudo za Mihelo. Tako se mora včasih kar plaziti po njih navzgor ali pa se navzdol spuščati sede, da čim manj obremenjuje noge.

Njeno prošnjo po pomoči dobrih ljudi, ki bi ji pomagali pri nakupu dragega dvižnega stola, s katerim bi lahko prišla do svoje sobe, smo ujeli tudi mi in se z Mihelo pogovorili. Vse večkrat se zgodi, da takrat, ko je sama, počaka v pritličju, da pridejo starši domov, saj je preutrujena, da bi se povzpela v zgornje nadstropje k počitku ali delu za računalnikom v svoji sobi.

Mihela je pridna in prizadevna. Dokončala je študij, zaposlitve ne najde zaradi svoje bolezni, vseeno pa dvakrat na teden pomaga v lenarški enoti VDC Polž uporabnikom njihovih storitev. Pravi, da zaradi tega, ker začuti zadovoljstvo in ker se je sama morala nenehno dokazovati drugim, da je sposobna, in ker vidi, da z njeno pomočjo uporabniki zmorejo več. Sočustvuje z njimi in jim pomaga po svojih močeh.

Prostovoljne prispevke za Mihelo zbira Društvo študentov invalidov Slovenije. Tisti, ki lahko pomagate, lahko donacije pošljete na račun:

Nova Ljubljanska banka d.d.
SI56 0201 1001 5636 705
s sklicem DVIGALO MIHELA.

Mihela Bauman prosi za pomoč

1 KOMENTAR

Oddaj komentar