Dedek Mraz prihaja v Maribor

V prihodnjih dneh bodo Mariborčani lahko videli Dedka Mraza v živo. Ob dopoldnevih bo obiskoval vrtce, ob popoldnevih, med 14. in 18. decembrom, vsak dan med 17. in 18. uro, pa bo v svoji kočiji in v spremstvu pohorske vile prepotoval domala vse mesto. Na zadnjo vožnjo se bo podal 28. decembra in se ob 17.30 uri iz središča mesta v živo preko spleta poslovil z obljubo, da nas prihodnje leto ponovno obišče.

Sprevodi Dedka Mraza po mestnih četrteh in krajevnih skupnosti Maribora: 

ponedeljek, 14. december, ob 17.00, Nova vas in Tabor
torek, 15. december, ob 17.00, Kamnica in Koroška vrata
sreda, 16. december, ob 17.00, Brezje in Pobrežje
četrtek, 17. december, ob 17.00, Tezno
petek, 18. december, ob 17.00, Radvanje, Studenci in Pekre

Slovo dedka Mraza
V ponedeljek, 28. decembra, se bo dedek Mraz ob 17.30 iz središča mesta z nagovorom v živo na TV Maribor poslovil z obljubo, da nas prihodnje leto ponovno obišče.

Čeprav je glavni lik pravljičnega decembra Dedek Mraz, ki je bil letos vpisan v register slovenske nesnovne dediščine, bodo na Zvezi prijateljev mladine Maribor poskrbeli tudi za spodbujanje ustvarjalnosti in dobrodelnost. Na družbenih omrežjih bodo ponujali video ustvarjalne delavnice »Darila srca« s sporočilom, da so darila, ki jih izdelamo sami, najbolj srčna. Akcija »Vrečka Srečka«, s katero so vse leto spodbujali šivanje vrečk za večkratno uporabo, je dobila dobrodelno nadgradnjo »Božična vrečka Srečka«. Zadnje dneve leta bodo polepšali otrokom iz socialno šibkejših okolij z darilnimi paketi lokalnih podjetij. Mariborska skupina prostovoljcev, svetovalcev po Telefonu za otroke in mladostnike TOM, pa je s tem, ko se je Televizija Maribor odpovedala kakršnemu koli plačilu za snemanje prihoda dedka Mraza, pridobila pomembna sredstva za opravljanje svojega poslanstva, lajšanja stisk otrok.

Na ZPM Maribor pravijo, da je njihovo sporočilo: »Kar od srca pride, se srca dotakne.« Bogastvo sveta je v prijaznih besedah in toplih objemih, lepoti različnosti, pomenu znanja, spoštovanju narave in kulturne dediščine ter skrbi za šibkejše. Dedek Mraz si želi, da bi to bilo vodilo v življenju vsakega izmed nas, vse ostalo potem pride samo od sebe, so zapisali na ZPM Maribor

Pri tem pa še vabijo: “Pravljična procesija se bliža, zato brž na ulico, k oknu, na balkon, teraso ali na vrt! Kočija je lepo okrašena, črna konja sta iskriva, gozdna vila je skrivnostna, dedek Mraz pa poln radosti in veselja.”

Oddaj komentar