Dedek Mraz se je za eno leto poslovil

Dedek Mraz se je s svojim spremstvom na kočiji letos še zadnjič popeljal po središču Maribora ter se za eno leto poslovil od otrok, ki so ga prišli pogledat.

Dedek Mraz se je najprej ustavil pred Vetrinjskim dvorom, kjer so otroci gledali predstavo gledališča Smejček. Ob predstavi so otroci izvedeli, da je pomembno, ali so dobre ali slabe volje ter da se sami lahko odločimo, kako postati in ostati dobre volje tudi takrat, ko imamo težave.

Dobri mož, Dedek Mraz je prišel ravno ob koncu predstave in otroke povabil na Trg Leona Štuklja. Na čisto pravi kočiji se je odpeljal naprej s svojimi prijatelji, otroci, ki mu skupaj z Zvezo prijateljem mladine Maribor pomagajo ob prireditvah v najbolj prazničnem mesecu. Na trgu pa so ga na odru pričakali otroci, zbrani v zborček prvih razredov Osnovne šole Tabor I. Skupaj so zapeli nekaj pesmi.

Dedek Mraz pa je, še preden je odšel s kočijo in spremstvom nazaj na Pohorje, otrokom zaželel v novem letu predvsem prijateljstva in razumevanja. Obljubil je, da se bo naslednje leto spet vrnil.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v galeriji:

Oddaj komentar