“Z divjanjem ne pridobiš ničesar, lahko pa veliko izgubiš”

Vir: Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa

Agencija za promet v sodelovanju z občinami Celje, Kranj, Krško, Maribor, Murska Sobota, Novo mesto in Ptuj s talnimi označbami na parkirnih mestih ozavešča voznike, da lahko zaradi neprilagojene vožnje ne pridejo na cilj, saj povzročijo nesrečo, ki njihovo pot predčasno zaključi.

Napis »NAJHITREJŠI VČASIH NE PRIDEJO NA CILJ«, odslej voznike in mimoidoče opozarja na posledice objestne in tvegane vožnje. Voznikom sporoča, da z divjanjem ne pridobijo ničesar, lahko pa povzročijo hudo prometno nesrečo, s katero zaznamujejo mnoga življenja, so sporočili iz Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa.

“Letos do sredine julija po trenutnih podatkih beležimo že 1.591 prometnih nesreč zaradi neprilagojene hitrosti, kar je 14 % odstotkov več, kot v enakem obdobju lani (1.367). Zaradi neprilagojene hitrosti je življenje izgubilo 16 oseb, kar pa je dobra tretjina manj kot leto poprej (26 smrtnih žrtev). Policija je letos do 13. julija zabeležila 69.731 kršitev s področja hitrosti, v enakem obdobju lani pa 73.684 kršitev,” so še sporočili.
Agencija za varnost prometa ob tej priložnosti izreka zahvalo občinam, ki so se odločile za aktivno sodelovanje v akciji in ob tem znova poziva tudi vse ostale slovenske občine, naj se akciji pridružijo. Vsem udeležencem v prometu svetujejo, da vožnjo vedno prilagodijo omejitvam in razmeram na cesti. Le tako bo pot do cilja varnejša za vse.

Oddaj komentar