VREME: Vremenoslovci napovedujejo sneg do nižin

Ponoči so se padavine okrepile in zajele vso Slovenijo. Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso), se bo meja sneženja marsikje v notranjosti države spustila do nižin.

Ponedeljkovo dopoldne bo oblačno s padavinami, ki bodo čez dan od severovzhoda oslabele, večinoma ponehale pa šele v noči na torek.

Po podatkih Arsa piha okrepljen severni veter, na Primorskem močna burja. Sunki severnega vetra bodo pod Karavankami in Kamniškimi Alpami krajevno lahko dosegli hitrost okoli 100 kilometrov na uro, sunki burje pa od 100 do okoli 140 kilometrov na uro.

Severni veter bo predvidoma oslabel do torkovega jutra. Tudi burja bo v noči na torek nekoliko oslabela, a bo v torek in sredo še pihala s sunki nad 100 kilometri na uro.

Zaradi napovedanega močnega vetra in burje je Arso za ponedeljek za severozahod in jugozahod Slovenije izdal oranžno vremensko opozorilo, za jugozahod Slovenije pa je zaradi burje oranžno vremensko opozorilo izdano tudi za torek. Hkrati je za ponedeljek zaradi napovedanega sneženja izdal rumeno vremensko opozorilo za vsa območja Slovenije, razen za severovzhod države.

Oddaj komentar