Štuhčeva padla na smuku, kot kaže brez posledic

Slovenska smučarska šampionka Ilka Štuheč je na smuku svetovnega pokala v Crans Montani padla in z visoko hitrostjo zletela v zaščitno mrežo, a na srečo se je – vsaj glede na videno – vse skupaj končalo brez resnejših posledic. Štuhčeva naj bi se sicer odpravila na preglede v bolnišnico.

Štuhčeva, ki se je to zimo udarno vrnila v belo karavano po resni poškodbi kolena, se je prva med vsemi lotila proge Mont Lachaux. V enega od zavojev v sredinskem delu proge je po skoku pristala na napačni liniji in pri reševanju položaja izgubila ravnotežje ter padla.

Z veliko hitrostjo je Mariborčanka nato pristala v zaščitnih mrežah, a je po krajšem času sama vstala in nato tudi odsmučala do ciljne arene, kjer je z nasmeškom pozdravila gledalce.

Čeprav je sprva kazalo, da pri padcu ni utrpela poškodb, je Štuhčeva kasneje odšla v bolnišnico na preglede, saj naj bi čutila bolečine v kolenu, informacije avstrijske radiotelevizije ÖRF povzema 24ur.com.

Z odstopom se bo Štuhčeva še bolj oddaljila od prvega mesta v skupnem seštevku smuka. Pred današnjo tekmo je bila na tretjem mestu skupne razvrstitve v kraljevski disciplini z 23 točkami zaostanka za vodilno Avstrijko Nicole Schmidhofer.

Schmidhoferjeva je po 21. tekmovalkah na tretjem mestu, vodi Italijanka Sofia Goggia, ki je v cilj prismučala s skoraj pol sekunde prednosti pred domačinko Joano Haehlen.

Tekma poteka izredno počasi, saj so imeli organizatorji veliko težav s sistemom za merjenje čas, ki so jih po menjavi fotocelic na ciljni črti vendarle rešili. Hud padec pa je doživela tudi Francozinja Tiffany Gauthier, ki so jo morali s helikopterjem odpeljati v bolnišnico.
Vir:Lokalec.si

Oddaj komentar