VIDEO: Zacvetele so trobentice in zvončki, spet so na vrsti Lampiončki

Tradicionalne študentske igre na Lampiončkih 2019

Lampiončki veljajo za simbol mariborskih študentov in povezujejo številne generacije. Letos se bodo zgodili že 39-ič zapovrstjo, kar prireditev uvršča med dogodke z najdaljšo tradicijo v Sloveniji. Tokrat bodo Lampiončki vnovič v osrčju študentskega kampusa na Gosposvetski cesti, ki v zadnjih letih velja za stalno prizorišče največje študentske zabave v severovzhodni Sloveniji.

Dnevni del se je pričel ob 13. uri s številnimi aktivnostmi in tradicionalnimi študentskimi igrami. Od 18. ure naprej pa se dogodek prelevi v koncertno dogajanje, kjer tudi letos ne bo manjkalo zvenečih glasbenih imen. Več o današnjem dogajanju pa v priloženem videu.

Simbol študentskih iger je že desetletja stalnica namenjena zabavnim ekipnim igrami in druženju študentov Univerze v Mariboru. Lampiončki so tako pomemben del mesta, saj že vrsto let v univerzitetno mesto Maribor privabljajo številne mlade iz vseh regij Slovenije. Študentske igre pa še dodatno povežejo študente, ki lahko le s skupnim sodelovanjem igro uspešno pripeljejo do konca. Več o poteku študentskih iger v priloženem videu.

Tudi letos se na celotnem prizorišču Lampiončkov plačuje s “Cashless” karticami. Polnilnica se nahaja ob vstopu na zelenico. Denar, ki obiskovalcu ostane na kartici lahko na istem mestu prejme nazaj do 4. ure zjutraj. Hkrati pa je tudi letos poskrbljeno za brezplačni avtobusni prevoz, ki bo krožil po Mariboru.

Oddaj komentar