FOTO: Mariborski študenti z lučko upanja in koncertom pod okni razveselili starostnike

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je včeraj simbolično predala “lučko upanja” več domovom za starostnike. Ob tem pa so na prostem pod balkonu, terasami in okni domov zapeli in zaigrali nekaj pesmi ter s tem razveselili stanovalce domov.

Njihova gesta je naletela na velik odziv tudi med stanovalci enote Tabor Doma za upokojence Danice Vogrinec. Tako nam je Ladislav Gorenjak zaupal, kako se je razveselil njihovega nastopa.

Predaja lučk upanja z mini koncertom pod okni domov za starostnike je del projekta “Pomoč starejšim in invalidnim občanom Maribora”, ki ga izvaja ŠOUM sicer vse leto. S tem mladi želijo predati upanje in sporočilo, da v teh težkih časih ne pozabljajo na druge, hkrati pa javnost opozoriti na to, da luč upanja mladih na svetlo prihodnost počasi ugaša.

V decembrskem, predprazničnem času sicer ŠOUM poskrbi tudi za konkretno pomoč starejšim in drugim ranljivim skupinam. Letos v skladu z zaščitnimi ukrepi in ne nazadnje tudi vremenom.

ŠOUM sicer vse leto izvaja številne aktivnosti, povezane s solidarnostjo ter pomočjo socialno šibkih družbenih skupin. Ob primarni skrbi ter zastopanju študentov in dijakov, velik del prostovoljnega dela nameni pomoči starejšim in invalidnim osebam. Od vsakodnevnih opravilih pri domačih opravilih, tradicionalnemu čiščenju novozapadlega snega, pomoči na domu, do pomoči na kmetijah. Mladi tako dokazujejo, da so vselej pripravljeni priskočiti na pomoč tistim, ki so pomoči potrebni, hkrati pa študentske organizacije ter študentski klubi želijo opozoriti na vse bolj nezavidljiv položaj mladih v Sloveniji.

V istem času kot je ŠOUM razveselil stanovalce doma upokojencev, je nekaj pesmi pod okni doma zapela tudi znana pevka Darja Gajšek.

Fotogalerija:

Oddaj komentar