VIDEO in FOTO: Otvorili SP v downhillu

Foto: M. Pigac

S podelitvijo štartnih številk v središču mesta, na Tyrševi ulici, se je včeraj uradno začel svetovni pokal v gorskem kolesarstvu v disciplini spust. Deset najbolje uvrščenih moških na UCI lestvici v disciplini spust in pet najboljših žensk je prevzelo svoje štartne številke, s katerimi bodo ob koncu tedna tekmovali na World Cup progi v Bike Parku Pohorje.

Podelitve štartnih številk so se udeležili vsi najboljši gorski kolesarji v disciplini spust na svetu, manjkala je samo poškodovana Myriam Nicole. Pred skoraj desetimi leti, ko je svetovni pokal nazadnje potekal na Pohorju, je zmagala Britanka Rachel ATHERTON, ki je na podelitvi štartne številke pohvalila vzdušje v mestu in ni skrivala navdušenja nad progo. Vse oči so bile uprte v domačinko Moniko HRASTNIK, ki se tekme zelo veseli, predvsem po izjemno uspešnem preteklem vikendu, ko je v evropskem pokalu zasedla odlično tretje mesto. “Maribor je domača publika in vesela sem, da se letošnja sezona svetovnega pokala pričenja doma,” je povedala Monika med glasnimi aplavzom zbranega občinstva, ki ju je sapo jemal tudi akrobatski šov s kolesi, ki je potekal na Slovenski ulici.
Drugouvrščeni na UCI lestvici Danny HART je v Maribor pripotoval že prejšnji teden, v mestu in na progi se počuti odlično. “Vsekakor pa upam, da bo tudi ob progi v soboto in nedeljo toliko navdušenih navijačev, kot jih je danes v centru mesta,” je povedal ob prevzemu svoje štartne številke, medtem ko se najboljši gorski kolesar v disciplini spust, Francoz Amaury PIERRON, v novo sezono prvič podaja kot aktualni svetovni prvak in se veseli že prvega izziva, ki je pred njim ta vikend v Mariboru.

Oddaj komentar