V Listi kolesarjev in pešcev so se odrekli članstvu v odborih

Lista kolesarjev in pešcev (LKP) v mariborskem mestnem svetu ne bo imenovala svojih predstavnikov v odbore. Kot so spročili danes v izjavi za javnost, članstvo v delovnih telesih vidijo zgolj kot stvar političnega prestiža, “medtem ko strokovno delo ne pride do izraza in je premalo upoštevano,” pravijo.

josip-rotar-lista-kolesarjev-in-pescev-640x350

V LKP so poudarili, da so se politične skupine v Mestnem svetu MO Maribor po številnih izstopih in prestopih med različnimi svetniškimi skupinami dogovorile za ponovno porazdelitev funkcij v odborih in komisijah mestnega sveta. Funkcije v delovnih telesih pripadajo vsaki politični skupini glede na njen volilni rezultat. LKP je do sedaj imela svoja predstavnika v Odboru za kulturo in Odboru za urejanje prostora, varstvo okolja in varstvo narave.

“Po novi razdelitvi ugotavljamo, da naše strokovno delo v odborih ni več potrebno, saj se mnenje odborov na mestnem svetu premalo upošteva. Prav tako menimo, da so seje odborov vodene premalo strokovno, saj pri določenih točkah niso prisotni niti potrebni poročevalci, obravnava tematik pa je na odborih določena preveč selektivno. Po dveh letih konstruktivnega dela ugotavljamo, da članstvo v odborih nima učinka,” pravijo v LKP.

K temu dodajajo, da je članstvo v odborih smiselno za tiste politične skupine, ki jim je to pomembno zaradi političnega prestiža. “Ker ne želimo sodelovati zgolj kot protokolarni privesek mestnega sveta, smo se odločili, da v odbore ne imenujemo ponovno svojih predstavnikov. LKP bo še naprej delovala v Mestnem svetu MO Maribor s svojim edinim predstavnikom in se zavzemala za izboljšanje pogojev za kolesarjenje ter hojo v mestu,” so zapisali.

Oddaj komentar