VIDEO: Hudo poškodovanega planinca, ki je padel 20 metrov globoko, s helikopterjem in tremi ekipami rešili

Reševanje ponesrečenca na Molički gori. Vir: PU Kranj, izsek iz posnetka

Planinec je na Molički gori padel 20 metrov globoko v brezno in obležal hudo poškodovan. Policijska uprava Kranj je sporočila, da so ga uspeli rešiti, ob tem, da je imel tako hude poškodbe, da so mu že bile štete minute.

Policijska uprava Kranj je objavila posnetek včerajšnjega reševanja planinca. Gre za izjemno delo treh ekip, ki so na Molički planini iz globine 20 metrov v kompleksnih okoliščinah reševali in tudi rešili planinca, ki je po padcu v brezno obležal hudo poškodovan. Zapisali, da je imel tako hude poškodbe, da so bile štete minute.

Policijska uprava Kranj je še pred tem objavila reševalce, ki so se odpravili na reševalno akcijo.

Tako oni kot drugi pa opozarjajo na to, da so nesreče v gorah, hribih oziroma planinah v Sloveniji izredno pogoste, posledično je tudi veliko reševanje pohodnikov, planincev, gorskih reševalcev in drugih, ki zaidejo v gore. Velikokrat so ti tudi neprimerno opremljeni, premalo izkušeni in premalo ali nič pripravljeni na razmere v gorah. Policijska uprava Kranj je tako objavila zemljevid Slovenije, kjer je označeno, koliko posredovanj so opravili zgolj v enem dnevu.

Previdnost in pozornost pohodnikov, planincev, gorskih kolesarjev in drugih pa je seveda potrebna tudi drugod po Sloveniji.

Oddaj komentar