Letošnji prvi šolski dan v znamenju razlage preventivnih ukrepov

Slika je simbolična. Vir: Pixabay.com

Za 190.990 učencev in 73.900 dijakov je danes prvi šolski dan. Začetek pouka pa je letos v znamenju razlage priporočil in navodil za omejevanje širjenja koronavirusa. Posebna pozornost je danes namenjena 21.366 prvošolcem, za katere šole danes pripravljajo sprejeme. Ob šolskih poteh bodo za varnost skrbeli policisti in prostovoljci.

Na pomen varnosti v prometu opozarjajo tudi predstavniki agencije za varnost prometa, ki so v jutranji prometni konici na nekaterih večjih križiščih po Sloveniji izvajali terensko akcijo. Z njo bodo voznikom sporočali, da se na ceste znova vračajo številni šolarji.

Po šolah pa sprejemajo učence in dijake pod posebnimi pogoji, zaradi omejitev nimajo skupnega vstopa in izstopa, ampak so večinoma organizirani tako, da posamezni razredi prihajajo na sprejem in v zgradbe ločeno od drugih. Učenci od šestega razreda oziroma starosti 12 let in dijaki morajo imeti maske, mlajšim ni potrebno, edino, če so se tako odločili skupaj s starši in učiteljicami. V večini šol so sprejemi potekali na šolskem dvorišču ali v šolski telovadnici. Prvošolčki pa morajo vstopiti v šolo brez staršev.

Vir: Pexels

V samih šolah bodo prihodnje dni, tedne v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje veljali tudi drugi zaostreni zdravstveni ukrepi. Učenci in dijaki vseh razredov bodo morali na hodnikih vsaj prvi teden nositi zaščitne maske, med odmori se bodo morali tudi zadrževati v učilnicah, kjer bo potekala tudi malica.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar