Mariborski policisti v poostreni kontroli ujeli kar nekaj pijanih voznikov

FOTO: Pixabay.si/Slika je simbolična

Mariborski policisti so sporočili rezultate poostrene kontrole v cestnem prometu minuli vikend.

V sklopu poostrenih aktivnosti nadzora nad psihofizičnim stanjem voznikov, so policisti Policijske uprave Maribor, z namenom zmanjšanja problematike alkohola in drugih psihoaktivnih snovi v cestnem prometu ter s tem zagotavljanja ugodnejših prometno-varnostnih razmer, pretekli konec tedna izvedli poostrena nadzora cestnega prometa in sicer:

– v petek, 18. 12. 2020, med 14. in 21. uro, poostren nadzor na slovenskem cestnem križu, v katerem smo poudarek namenili ugotavljanju psihofizičnega stanja voznikov in opremljenosti vozil s predpisano zimsko opremo,

– v soboto, 19. 12. 2020, med 16. in 23. uro, poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov, po metodologiji PROMIL.

Od 166 kontrol zabeležili 5 kršitev vožnje pod vplivom alkohola

V petek, 18. 12. 2020, so v poostrenem nadzoru z indikatorji alkohola preizkusili 166 voznikov. Ugotovili so 5 kršitev vožnje pod vplivom alkohola. Pri enem vozniku je koncentracija znašala nad 0,52 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Kršitev s področja opremljenosti vozil s predpisano zimsko opremo niso ugotovili.

Za enega voznika odrejen strokovni pregled za ugotavljanje alkohola

V soboto, 19. 12. 2020, so v poostrenem nadzoru z indikatorji alkohola preizkusili 308 voznikov, zoper 1 voznika pa je bil odrejen strokovni pregled za ugotavljanje alkohola v organizmu. Ugotovili so, da je pod vplivom alkohola vozilo 10 voznikov, pri 1 vozniku pa je koncentracija znašala nad 0,52 mg alkohola na liter izdihanega zraka.

Ker problematika vožnje pod vplivom alkohola še vedno izstopa, bodo mariborski policisti s ciljem doseganja ugodnejših prometno varnostnih razmer tovrstni problematiki pozornost pri nadzoru cestnega prometa namenili tudi v prihodnje.

Oddaj komentar