V štirih prometnih nesrečah poškodovanih osem oseb, 35 ljudi pa nedovoljeno prestopilo mejo

FOTO: Pixabay.com/Slika je simbolična

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 228 klicev, od tega 80 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času smo obravnavali kar 26 nedovoljenih prehodov državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi šest kaznivih dejanj, osem prometnih nesreč I. kategorije, štiri prometne nesreče II. kategorije, v katerih se je 8 oseb lahko telesno
poškodovalo, dve povoženji živali. Trem kršiteljem cestno-prometnih predpisov so zasegli vozila, ki so jih vozili.

Obravnavali so tudi šest prijav kršitev javnega reda in miru, 3 na javnih krajih in 3 v zasebnih prostorih. Enemu osumljencu smo izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V postopku so imeli 35 oseb, ki so nedovoljeno prestopili mejo

V zadnjih 24 urah so imeli policisti na območju PP Gorišnica v 26 primerih v postopku 35 oseb, ki so s 25 osebnimi in enim tovornim avtomobilom nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, zato pa niso imeli ustreznih dovoljenj.

Med kršitelji je bilo 18 državljanov Hrvaške, 7 državljanov BiH, 4 državljani Poljske, 4 državljani Avstrije, 1 državljan Srbije in 1 Slovenec.

Vse polnoletne so policisti oglobili oz. jim izdali plačilne naloge, otroke pa opozorili.

Oddaj komentar