Zmagovalka današnjih državnozborskih volitev je SDS

Zmagovalka današnjih državnozborskih volitev je SDS, ki je prejela 24,4 odstotka glasov, kažejo rezultati vzporednih volitev, ki jih je za TVS, POP TV ter Siol.net in Planet TV pripravila agencija Mediana. Sledijo LMŠ, SMC, Levica, SD, NSi, Stranka Alenke Bratušek in DeSUS, v DZ pa se je morda uvrstila tudi SNS.

SDS bi po rezultatih vzporednih volitev zasedal 25 poslanskih sedežev. Na drugo mesto se je uvrstila Lista Marjana Šarca, ki je dosegla 12,6 odstotka oziroma 13 poslanskih sedežev. Vzporedne volitve kažejo, da je na tretjem mestu SMC z 9,8 odstotka glasov oziroma desetimi sedeži. Deset sedežev naj bi zasedla tudi Levica, ki so ji volivci namenili 9,5 odstotka glasov.

SD je podprlo 9,3 odstotka volivcev in je dobila devet mest v DZ, sledi NSi s 6,6 odstotka in sedmimi poslanskimi mesti. S 5,5 odstotka glasovi bi Stranki Alenke Bratušek pripadlo pet poslanskih mest, sledi DeSUS s petimi odstotki glasov in verjetno petimi sedeži. Na robu parlamentarnega praga se je znašla SNS, ki naj bi po rezultatih vzporednih volitev dobila 4,3-odstotno podporo in štiri poslanska mesta.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar