Razpis za sofinanciranje obnove nepremične kulturne dediščine v Mariboru

Mestna občina Maribor je na svoji spletni strani objavila Javni razpis za sofinanciranje obnove nepremične kulturne dediščine v Mestni občini Maribor, s katerim občina sofinancira obnovo uličnih fasad in uličnih fasad s strehami v širšem mestnem jedru. Rok za predložitev vlog je petek, 24. april 2020.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje celovite obnove pročelij oziroma pročelij s strehami (če se obnova izvaja hkrati) na ulični strani stavb. Razpis velja za stavbe, ki so vpisane v register nepremične kulturne dediščine in stojijo znotraj širšega območja mariborskega mestnega jedra (Cona A in B), kot je določeno v 8. poglavju Odloka o razglasitvi kulturnih in zgodovinskih spomenikov na območju Mestne občine Maribor, in ki so v lasti fizičnih oseb, samostojnih podjetnikov posameznikov in pravnih oseb.

Za razpis je v proračunu MO Maribor za leto 2020 zagotovljenih 200 tisoč evrov, občina pa bo financirala obnovo v višini največ 50 odstotkov vrednosti stroškov obnove na stavbo. Dodeljena sredstva bo moral upravičenec porabiti v tem proračunskem letu.

Oddaj komentar