V LPR županu Fištravcu očitajo, da je lobist, sam to zanika

V Listi za pravičnost za razvoj (LPR) ne verjamejo obljubam župana Andreja Fištravca. Še posebej je LPR zbodlo napovedanih 660 milijonov evrov za razvoj mariborskega letališča. Napovedali so, da bodo za volitve izbrali svojega kandidata, županu Fištravcu pa očitajo da je lobist. Sam je to zanikal.

Nisem lobist. Sem pa župan Mestne občine Maribor, ki za svoje mesto išče razvojne izzive tudi na Kitajskem,” je župan Fištravec zapisal v pisnem odzivu na naša vprašanja. Ne samo številni obiski Kitajske, člane LPR je v oči zbodlo 660 milijonov evrov. Več v videu izjavi Lidije Divjak Mirnik iz LPR.

Istočasno v LPR dvomijo v 18 projektov, ki so jih v brošuro zapisali v občinski službi za odnose z javnostmi, včeraj pa jih je na novinarski konferenci javnosti predstavilo 11 zaposlenih na mariborski mestni upravi. Ker so občani in občanke te brošure prejeli v poštne nabiralnike, so v LPR prepričani, da gre za predvolilno kampanjo na plečih davkoplačevalcev. “Mi smo prepričani, da bo izvedel tiste projekte, v katerih se bo delala promocija in za to je namenjenega kar nekaj denarja, kar potrjuje to tezo, o kateri govorimo, da plačujemo volilno kampanjo pravzaprav mi vsi iz proračuna,” je še dejala Divjak Mirnikova. Po njenem skuša aktualna mestna oblast z brošuro ljudem pokazati kako veliko delajo, zato, da bodo potem lahko govorili, kako jih nekdo onemogoča, da bi lahko delali. Župan Fištravec odgovarja: “Osnovna naloga županstva je delo v korist meščanov in meščank ter mesta in prav je, da so o projektih, ki bodo v naslednjih treh letih spremenili zunanji izgled mesta, tudi obveščeni.” Glede na današnji dvoboj, je verjetno pričakovati podobno burno kampanjo. Dan po tem, ko je Fištravec javno napovedal ponovno kandidaturo, v LPR imena še ne razkrivajo. Več v video izjavi Stojana Auerja iz LPR.

2 KOMENTARJEV

  1. Kako si predstavljate, da bi kandidiral za župana g. Stojan Auer ali ga. Lidija Divjak ? V vsakem primeru ima aktualni župan dr. Andrej Fištravec kaj za pokazati. Vse je presenetilo, da se je tisto kar je župan obljubljal tudi že uresničil. Sedaj pa moti nasprotnike Fištravca. Boljšega kandidata ni kot je dr. Fištravec. Res čudno ni, da še ni izjava g. Mikla ?

  2. Čeprav DELIKVENTSKI stojkotovi listi ni za verjet niti ko ti rečejo dober dan – imajo tokrat CELO čisto prav !!! Škilavi HEPAN + veselko in kovačičničnič najbolje plačani lobisti kosookih ne samo v MB , SLO ampak na balkanu !!! Boli njih če od famoznih 660 miljončkov itak ne bo nič … samo provizije za napovedane posle v PROMILIH pod katerimi so itaq vedno omenjeni HEPANI so po par STO TISOČ ojrotof!!!

Oddaj komentar