V Ljubljani danes ponovno množično testiranje, v Mariboru se nadaljuje brez prekinitve

Potem, ko so včeraj prekinili množično testiranje, danes v ZD Ljubljana nadaljujejo testiranje s hitrimi antigenskimi testi. Iz mariborskega zdravstvenega doma pa sporočajo, da tako včeraj kot danes niso imeli nobenih težav, zato nadaljujejo po planu.

Zdravstveni dom Ljubljana je včeraj začasno ustavil množično testiranje na novi koronavirus na podlagi začasne odločbe Javne agencije za zdravila in medicinske (JAZMP). Agencija je po poročanju STA ugotovila, da so paličice za odvzem brisa, ki jih uporabljajo, neznanega proizvajalca in brez predpisanih oznak. Klemen Nicoletti, eden od lastnikov podjetja Majbert Pharm, je v oddaji Tarča na Televiziji Slovenija rekel, da bodo še danes na testirna mesta po vsej državi dostavili dodatne palčke za jemanje brisov.

Aleksander Jus, pomočnik direktorja Zdravstvenega doma Adolfa Drolca Maribor, nam je zatrdil, da so množična testiranja, ki jih organizira ta zdravstveni dom tako v Mariboru kot sosednjih občinah potekala prejšnje dni brez posebnosti, da imajo dovolj testov in paličic, zato množična testiranja na covid-19 pri njih potekajo brez prekinitev.

Oddaj komentar