Mariborski zdravstveni dom nadaljuje množično testiranje po abecednem urniku za občane in občanke

Zdravstveni dom A. Drolca Maribor nadaljuje množično brezplačno testiranje s hitrimi testi na covid-19 za občane Mestne občine Maribor. Testiranje poteka vsak dan med delovnikom od 7.30 do 14.30 ure na lokaciji Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca, Partizanska cesta 14 a, v pritličju.

Občanke in občani, ki se želijo testirati, morajo s seboj imeti kartico zdravstvenega zavarovanja. Da bi preprečili gnečo in zmanjšali čas čakanja na testiranje, osebje zdravstvenega doma naproša občane, da upoštevajo urnik abecedne vrste na termin testiranja, ki je povezan s prvo črko priimka posameznega občana.

ABECEDNI URNIK:
7.30 – 8.30 ure A B C Č D
8.30 – 9.30 ure E F G H I
10.30 – 11.30 ure J K L M N
11.30 – 12.30 ure O P R S Š
13.30 – 14.30 ure T U V Z Ž

Na odvzem brisa se ni treba posebej naročati. Poudarjajo, da je brezplačno testiranje namenjeno vsem občanom, ki nimajo bolezenskih znakov, ki bi kazali na morebitno okužbo s Covid-19. Če občan oziroma občanka sumi, da bi lahko bil/-a okužen/-a, pa naj kontaktira osebnega izbranega zdravnika. V zdravstvenem domu še prosijo, da občani pri množičnem testiranju upoštevajo  vse predpisane zaščitne ukrepe in varnostno razdaljo.

Oddaj komentar