Namesto mame bo Ilki servisiral smuči Sopotnik

Ilka Štuhec; FOTO: Facebook profil Ilka Štuhec

Najuspešnejša slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec se v celoti posveča pripravam na veliko vrnitev v smučarsko karavano po operaciji kolena, ki jo je opravila lani oktobra v Švici. Obdobje rehabilitacije je bilo uspešno. Za nov optimizem je poskrbel tudi novi član ekipe, izkušeni serviser Aleš Sopotnik.

Ekipa je staro – nova. Za podporo svetovni smukaški prvakinji bosta, tako kot v šampionski sezoni 2016/17 pred poškodbo, skrbela trener Grega Koštomaj, za kondicijski del pa kineziologinja Anja Šešum. Največja sprememba oziroma novost je glede položaja Darje Črnko, torej mame Štuhčeve, ki je mesto glavne serviserke, prve violine za podporo tekmovalki v malem orkestru, prepustila Alešu Sopotniku, ki je zadnjih osem let sodeloval z žensko ameriško reprezentanco za hitre discipline. Črnkova bo s prihodom Sopotnika v skladu z dogovorom, oziroma če bo potreba, še pomagala pri servisu smuči, drugače pa bo še naprej skrbela za vse ostalo v ekipi od logistike do komuniciranja.

Sopotnik ima kar 21 letne izkušnje s pripravo smuči, najprej v sezoni v slovenski reprezentančni B ekipi, nato kot serviser Elana v ekipi A, leta 2000 je sledil odhod čez lužo k ameriški reprezentanci, vmes je bil od 2006 do 2008 glavni serviser slovite Švedinje Anje Pärson. Po koncu sodelovanje s Švedinjo je pomagal v kanadski reprezentanci, nato pa se je z letom 2010 pridružil ameriški ekipi za hitre discipline.

Ilka Štuhec,; foto: M. Pigac

Štuhčeva je zelo zadovoljna s prihodom serviserja in rehabilitacijo: “Vse je po starem, levemu kolenu ni nič hudega, desno pa se malo potoži, tako kot prej, nič takega, kar ne bi bilo možno obvladovati.

Prihod novega serviserja pomeni predvsem veliko razbremenitev za Darjo Črnko: “Odvalil se mi je velikanski kamen, tisto dobro sezono sem izgorela, bilo je strašno naporno, rabila sem eno leto, da sem prišla k sebi. Zdaj bom končno lahko mirno spala.” O sodelovanju z novim serviserjem pa je dejala: “Delala bom tisto, kar bo rekel Aleš. Z lahkoto sem mu prepustila servis, v dogovoru z Ilko seveda.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar