Danes Mariborčane čaka neugoden Koper, kakšen je načrt trenerja?

V 26. krogu Prve lige Telekon Slovenije se obeta obračun v Ljudskem vrtu. Mariborčanom v goste prihaja Koprer. Primorci prihajajo v trenutku, ko se išče pot do vrnitve na zmagovite tirnice.

“Priprave so potekale po načrtu, opravili smo analizo dvoboja proti Gorici, se pogovorili in pripravili na tekmo proti Kopru. Stanje v ekipi je dobro. Peričić mora mirovati zaradi zlomljenega nosu, Požeg Vancaš še ni nared, se pa je ob Bajdetu tudi Dervišević pridružil moštvu na treningih. Mitrović in Milec sta še vedno izven kadra, ostali pa so pripravljeni,” v pričakovanju naslednjega izziva Saša Gajser, ki nadaljuje delo z okrepljenim strokovnim štabom.

Okrepitev v strokovnem štabu

“Zame kot trenerja je privilegij, da sem dobil takšnega sodelavca, kot je Aleš Mertelj. Kot igralec je Mariboru dal ogromno, v novi vlogi pa je prišel z redko videno motivacijo. Krvave oči bi želel videti tudi pri katerem izmed drugih fantov. Aleš razume, kaj hočemo v igri, v delovnem procesu, je pozitivno naravnan in bo vedno povedal svoje mnenje, saj se nam ni priključil le, da bi pomagal pri pripravi igrišča za trening, ampak neposredno pri delu. Prehod iz igralskih v trenerske vode ni lahek, zato mu bomo olajšali to fazo. Verjamem pa, da nam bo v veliko pomoč.”

Kakšen je načrt za dvoboj s Koprom, ki ima po kadrovskih spremembah spremenjen tudi način igre?

“Vsak trener ima svoj način. Koper bo igral drugače kot prej, imajo pa dovolj kvalitete, da lahko ogrozijo naša vrata. Morali bomo biti potrpežljivi, saj nam ob zgoščeni obrambni postavitvi ne bodo omogočili veliko prostora. Najbolj pomembno je, da bodo naše podaje proti naprej hitrejše. Na tem smo delali v prejšnjih dneh in verjamem, da bo napredek opazen. To je bil ‘minus’ v dvoboju z Gorico. Še imamo precej rezerv, fantje se trudijo, kar pa včasih ni dovolj. Želje jim ne gre oporekati, treba pa bo pokazati še več odločnosti in dvigniti nivo pripravljenosti. Nekateri fantje še vedno niso v optimalnem stanju, zato včasih med tekmo tudi kakšna menjava hitreje, kot bi bilo običajno. Bomo pa imeli dovolj moči za dobro tekmo v četrtek.”

Edina želja so tri osvojene točke proti Kopru

Kakšen je napovednik iz slačilnice? Blaž Vrhovec poudarja: “Po teh dveh tekmah brez zmage, predvsem po nepričakovanem remiju z Gorico je edini način za povrnitev zmagovalne miselnosti, da pridemo do treh točk proti Kopru.”

Dodaten motiv pomeni želja po izboljšanju spomladanskega izkupička: v šestih tekmah imamo eno zmago. “Gre za situacijo, ki je v Mariboru nismo vajeni. Delamo na tem, da se ta rezultatski trend obrne navzgor. Čas je, da spet zmagujemo. Moramo pa najprej poskrbeti za to, da ne prejemamo več naivnih zadetkov. Bilo jih je preveč. Ekipe, ki osvajajo naslove, si ne smejo dovoliti, da jih prejmejo toliko kot mi. To moramo popraviti in odpraviti, ker v ofenzivnem delu je dovolj kvalitete, da fantje to rešijo ter zabijejo.”

Tekma bo na sporedu danes, 11. marca ob 17.15 uri v Mariboru.

Oddaj komentar