Ta vikend začetek zimske sezone na Pohorju, a le pod strogimi ukrepi, gondola ne bo delovala

Na Pohorju se bo v soboto, 12. decembra, s prvo smuko začela nova zimska sezona. Od omenjenega dne bodo v pogonu sedežnica Pisker na Arehu, na Mariborskem Pohorju pa sedežnica Sleme in oba trakova Bejbika

“Otvoritev sezone bomo pospremili z akcijskimi cenami dnevnih smučarskih vozovnic: 20 evrov za odrasle, 15 za mladino, študente in seniorje ter 10 evrov za otroke in invalide. Te cene bodo veljale od sobote do nadaljnjega,” sporočajo iz Marproma.

Otvoritev smučarske sezone bodo sicer zaznamovali tudi ukrepi, sprejeti zaradi pojava koronavirusa. Tako bo v vrsti ob vstopu na sedežnice in med prevozom ves čas obvezna uporaba ustrezne obrazne maske. Pri tem se bosta lahko na šestsedežnici Pisker naenkrat peljala največ dva potnika, na dvosedežnici Sleme pa en. Prav tako bo treba v vrsti in med vožnjo na traku ohranjati ustrezno medsebojno razdaljo vsaj 1,5 metra.

Spoštovanje ukrepov

Pred novo zimsko sezono so na Pohorju z zasneževanjem s snežnimi topovi začeli že 20. novembra na Piskru, v zadnjih dneh pa je zapadlo tudi veliko naravnega snega. Tako je na progah, ki jih bodo odprli, več kot dovolj snega za kakovostno smuko, ob tem pa iz veljavnih odlokov izhaja, da tako smučanje kot delovanje žičnic nista prepovedana. Izjema je sedaj le krožna kabinska žičnica, ki trenutno še ne sme obratovati.

Ob začetku sezone bodo smučišča na voljo med 9. in 16. uro, za obiskovalce pa bosta odprti blagajni na Bellevueju in spodnji postaji Piskra. “Vse obiskovalce prosimo za spoštovanje zaščitnih ukrepov, saj bomo le tako lahko zagotovili varno in prijetno smuko,” še sporočajo iz Marproma.

Oddaj komentar