Štajerski sejem v Koblarjevem zalivu, kjer kresovanja letos ne bo

Tradicionalnega kresovanja v Koblarjevem zalivu letos ne bo. Bo pa Prvi Štajerski sejem, ki bo potekal od 18. do 20. maja. Teme bodo kmetijstvo, turizem in dom.

Po tem ko smo tradicionalno, več kot 20. let kresovali v Koblarjevem zalivu, letos tam tega ne bo. Bo pa letos osrednja prireditev v Mariboru na Snežnem stadionu pod Pohorjem 1. maja ob 12. uri.

V Koblarjevem zalivu tokrat sejemsko dogajanje

V Koblarjevem zalivu pa v drugi polovici maja pripravljajo prvi Štajerski sejem. Ta bo med 18. in 20. majem, od petka do nedelje. Kot napovedujejo organizatorji na sejmu vstopnine ne bo. “V treh dneh si obetamo pestro dogajanje. V prvi vrsti je pomembno to, da bo v Koblarjevem zalivu sejem, da se bodo pokazale novitete, da se bodo pokazali izvajalci, ki bodo predstavili svoje produkte in storitve. V drugi vrsti pa tudi to, da se bo dalo na sejmu družiti, kaj pojesti in popiti,” je dejal Simon Hauptmana, ki je sicer tudi predsednik KS Kamnica.

Vir: FB stran Štajerski sejem

Ob tem je dejal, da bo vstop na sejem prost. “Možno pa bo prispevati 3 evre kot prostovoljno vstopnino in sodelovati v žrebanju za traktor, solarne panele in druge lepe nagrade,” je dodal Hauptman.

K temu je dodal, da so rdeča nit sejma kmetijstvo, dom in turizem. “Torej predstavljamo kmetijsko mehanizacijo, kmetijsko opremo in opremo doma. Od toplotnih črpalk, do vsega kar v hiši potrebujete. Predstavljeni bodo tudi turistične kmetije, itd.”, je še dodal. Na sejmu pa bo sodelovali okrog 150 razstavljalcev.

Maribor nekoč sejemsko mesto

Maribor je nekoč veljal za sejemsko mesto. “Sejemske zgodovine sam ne poznam, lahko izhajam iz tega kar so mi povedali starejši, in sicer, da naj bi bil Maribor v preteklosti vele sejemsko mesto, a so potem, ko  se je vmešala politika zadevo preselili v Celje, Maribor pa je takrat praktično čez noč ostal brez sejma,” je dejal.

 

Oddaj komentar