Sedmi protikoronski zakon prinaša pomoč upokojencem

FOTO: Pixabay.com

Vlada namerava v sedmi protikoronski zakon po besedah premierja Janeza Janše vključiti tudi pomoč upokojencem. Namenjena naj bi bila predvsem tistim z nizkimi pokojninami, ki morda še bolj kot spomladi čutijo draginjske pritiske, je Janša dejal danes v DZ.

Premier je danes v DZ predstavil predlog proračunov za prihodnji dve leti, ob tem pa povedal, da namerava vlada predlog sedmega protikoronskega zakona pripraviti do konca decembra. Pri tem išče dodatna sredstva, s katerimi bi vsaj najbolj prizadetim skupinam prebivalstva olajšali socialne posledice epidemije.

Predsednik vlade ?? Janez Janša: “Pripravljamo #PKP7, ki ga bomo sprejeli do konca naslednjega meseca in iščemo dodatne…

Objavil/a Vlada Republike Slovenije dne Torek, 17. november 2020

“Iščemo rezerve za to, da tudi v času drugega vala pomagamo nekaterim, ki so najbolj prizadeti, še posebej stotisočim upokojencem z nizkimi pokojninami, ki dodatno v teh časih mogoče še bolj kot spomladi čutijo draginjske pritiske in nasploh situacijo, ki jo imamo glede vseh omejitev zaradi korone,” je dejal Janša.

Finančni minister Andrej Šircelj je spomnil, da si vlada že od začetka koronske krize prizadeva za pomoč podjetjem in najbolj ranljivim skupinam prebivalstva. “In tako bo tudi v prihodnje,” je zagotovil.

Vlada je doslej pripravila šest protikoronskih paketov pomoči, zadnji je še v obravnavi v DZ. Upokojencem je med drugim pomagala že s prvim, sprejetim aprila, ko so vsi s pokojnino do 700 evrov prejeli enkratni solidarnostni dodatek v višini do 300 evrov.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar