Predsednikovi tradicionalni božični piškoti letos nekoliko drugače

Predsednik Pahor v CUDV. Foto: Daniel Novakovič

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je vsako leto na božični večer skupaj z otroki, mladostniki in odraslimi varovanci Centra za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič, Draga pekel božično pecivo za otroke, mladostnike in druge, ki božične praznike preživljajo ločeno od družin in staršev, v domovih ali zavodih. Letos zaradi trenutnih epidemioloških razmer predsednik republike božičnih piškotov ne bo mogel peči skupaj s prijatelji iz CUDV Draga, vendar se je odločil, da bo tradicijo ohranil in z majhno pozornostjo poskušal polepšati praznike tistim, ki jih ne morejo preživljati doma.

Tradicionalna predbožična peka piškotov bi letos potekala osmič, odkar jo je predsednik Pahor pričel skupaj z otroki Mladinskega doma Malči Beličeve Ljubljana v letu 2013.

Letos pa je predsednik republike Borut Pahor božične piškote osebno prinesel predstavnikom Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKC Ljubljana, nato je z njimi obdaril mamice in otroke v Materinskem domu Ljubljana in stanovalce Bivalne enote Centra za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič, Draga na Vodnikovi cesti v Ljubljani.

Obenem bodo danes preostali paketi z božičnim pecivom, kot vsa leta doslej, dostavljeni tudi na druge naslove po Sloveniji: v zavode, mladinske domove, krizne centre za mlade in za otroke v azilnem domu v Ljubljani. Predaja paketov božičnega peciva bo potekala ob upoštevanju preventivnih ukrepov proti širjenju covida-19.

Oddaj komentar