Poziv za prostovoljke in prostovoljce festivala ENIMATION

Tik pred vrati je izvedba že 11. Mednarodnega festivala otroškega in mladinskega filma ENIMATION, bo potekal med 11. in 13. novembrom 2021, v Mariboru.

Namen festivala je otroke in mlade navduševati za ustvarjanje filmov, s katerimi izražajo občutke, videnje in doživljanje sveta. Letošnja edicija festivala izpostavlja kamero, kot nujno orodje za film.

“Letos si želimo ekipo ustvarjalcev festivala dodatno razširiti in medse povabiti skupino prostovoljcev, ki bo podprla festivalsko dogajanje, mi pa ponujamo mentorsko podporo, možnost pridobivanja neprecenljivih festivalskih izkušenj in čas, preživet v dobrem vzdušju,” sporočajo organizatorji.

Glavnina dela bo potekala med 11. in 13. novembrom, pred-festivalske aktivnosti pa se bodo pričele že s soboto, 6. novembrom, pa do začetka festivala.

Prostovoljsko delo so razdelili na naslednja področja, med katerimi boste lahko izbirali:

PROMOCIJA (priprava objav in storyjev za družabna omrežja, fotografiranje dogodkov …),

PODPORA NA DOGODKIH (tehnična podpora na dogodkih, priprava dvoran, preverjanje pct pogoja …),

POGOVORI (pogovori ob filmih, pomoč pri komuniciranju z avtorji filmov, skrb za mednarodno žirijo),

RAZSTAVA (pomoč pri pripravi in čuvanju razstave).

Pred pričetkom prostovoljskega dela vas vabijo na izobraževanje za prostovoljce, ki bo potekalo v petek, 5. novembra 2021, med 17. in 19. uro, v Vetrinjskem dvoru, v prostorih Zavoda MARS. Za vse, ki vam termin ne bi ustrezal, pa bomo pripravili tudi rezervni termin, o čemer boste obveščeni naknadno.

Prostovoljstvo na festivalu poteka pod okriljem Zavoda MARS Maribor. Pred pričetkom festivala sklenete dogovor o prostovoljskem delu, po zaključku pa boste prejeli potrdilo o prostovoljskem delu na festivalu ENIMATION, kar je za mnoge odlična delovna referenca: “Potnih stroškov vam, žal, ne bomo mogli povrniti, prav tako boste morali sami poskrbeti za prenočišče, če ste od drugod. Pogoj za opravljanje prostovoljskega dela na festivalu je starost vsaj 15 let.”

Podrobnosti: 

Prijavite se lahko do petka, 5. novembra 2021, s prijavnico, ki se nahaja tukaj. Za vsa morebitna vprašanja in informacije smo vam na voljo. Kontaktirate lahko koordinatorico prostovoljk in prostovoljcev, Tanjo Veber, na telefonski številki 031 257 508 ali elektronskem naslovu tanja.veber@gmail.com.

Da bomo poskrbeli zase in za obiskovalce festivala, bomo med izobraževanjem in na festivalu upoštevali smernice in priporočila NIJZ za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom.

Oddaj komentar