Farmadentu naj bi “nastavili” začasno direktorico

Farmadent. FOTO: Galerija keramike

Potem ko so na Farmadentu pred približno mesecem dni z razpisom iskali direktorja, smo danes v uredništvo prejeli anonimko, da “želijo nastaviti svojo osebo“. Na omenjeni razpis naj bi se prijavili štirje kandidati. Dva naj bi si nenadoma premislila, preostala dva pa naj ne bi izpolnjevala pogojev.

Danes je potekala seja sveta zavoda, na kateri naj bi se “na tiho” dogovorili, da bodo na vodilno mesto postavili nekoga iz svojih vrst. Aktualni direktorici Farmadenta, Tadeji Štefančič, naj ne bi podaljšali mandata, ki naj bi se ji iztekel v ponedeljek 28.11.2016.

FOTO: farmadent.si
FOTO: farmadent.si

 

Po neuradnih podatkih, ki smo jih prejeli prek anonimke, pa naj bi na funkcijo direktorice začasno imenovali Jelko Kolmanič, aktualno predsednico sveta zavoda Mariborskih lekarn. Kolmaničeva je sicer tudi članica mestnega sveta mariborske občine v stranki DeSUS.

Kot zanimivost, v Farmadentu so v zadnjih petih letih zamenjali že tri direktorje in tri prokuriste. V sindikatu naj bi bili nad trenutno situacijo zgroženi, podrobnosti še preverjamo.

Oddaj komentar