Policija pojasnjuje: Napadalca na Arsenovičev lokal dobila 300 evrov plačila

Poškodba na lokalu Saše Arsenoviča

Mariborski kriminalisti so, na podlagi javno objavljenih posnetkov nadzornih kamer v bližini lokala Rožmarin, ki je v lasti mariborskega župana Saše Arsenoviča, identificirali napadalca, ki sta, ponoči, 28. marca, na eno od stekel lokala, namestila eksplozivno sredstvo in s tem povzročila materialno škodo.

V današnji izjavi za medije je pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor, Andrej Kolbl , dejal, da so kriminalisti končali predkazenski postopek in podali kazensko ovadbo zoper štiri osebe iz območja Maribora, zaradi povzročitve splošne nevarnosti.
“V preiskavi smo zbrali dokaze, da sta 21-letnik in 17-letnik kritičnega dne prišla do gostinskega objekta, nanj namestila pirotehnični izdelek in ga aktivirala. Pri eksploziji je nastala materialna škoda,” je uvodoma dejal Kolbl in dodal, da sta se moška, po objavi njune fotografije v javnosti, sama javila na Policijski postaji Maribor 1.
Z nadaljnjim zbiranjem dokazov je policija ugotovila, da sta se navedena moška v mesecu marcu letošnjega leta, sestala z 41-letnim moškim, kateri jima je predlagal izvršitev storitve tega kaznivega dejanja in zanj plačal 300 evrov. Po poročanju policije pa jima je pirotehnični izdelek izročil 48-letni moški. “Tako je bilo v preiskavi ugotovljeno, da je 41-letni moški napeljevalec kaznivega dejanja, 48-letni moški pa je nudil pomoč pri izvršitvi tega kaznivega dejanja,” je še povedal Kolbl.

Po besedah policije je motiv za to dejanje povezan z nekaterimi odločitvami oškodovanca, ki jih je sprejel v okviru svojega službenega delovanja kot župan Mestne občine Maribor. Pojasnili so še, da naročnik kaznivega dejanja ni bil nikdar zaposlen pri oškodovancu. Je pa 41-letni moški že bil obravnavan zaradi kaznivih dejanj na premoženjskem področju, 48-letni moški pa za kazniva dejanja z elementi nasilja. Mlajša moška, izvršilca kaznivega dejanja, pa policija do zdaj še ni obravnavala.
Na koncu je pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor, Andrej Kolbl, še dejal, da policija zaenkrat še ni našla povezave med tem dejanjem in ostalimi napadi na lastnino mariborskega župana.

Oddaj komentar