Mariborčanka je prva slovenska prvakinja v slam poeziji

Nina Medved, prva slovenska prvakinja v slam poeziji Foto: Janez Klenovšek

Prva slovenska prvakinja v slam poeziji je Nina Medved iz Maribora. Izmed dvanajstih finalistov je bila izbrana v petek zvečer na prvem državnem prvenstvu v slam poeziji v Mariboru, ki ga je pripravila zveza SiSlam. Pesnica je prejela venec iz listov mariborske stare trte, poleg tega bo nastopila na evropskem slam turnirju v Leuvnu v Belgiji.

Regionalni predizbori so po Sloveniji potekali od sredine avgusta. Na njih so se v finale uvrstili v Kamniku Pino Pograjc, Pavla Zabret in Vid Topolovec ter na Ptuju Mišel Ristov, Aljaž Šešo in Tomaž Lovrenko. V Mariboru so se v finale uvrstili Tine Brglez, Mojca Zupančič in Anka Vidmar, s celjskega predizbora pa sta poleg Nine Medved vanj prišla Kristian Koželj in Barbara Tadina.

Finaliste, ki so se v Salonu uporabnih umetnosti v Mariboru pomerili v interpretaciji svoje poezije, je ocenjevala petčlanska žirija. Sestavljali so jo Petra Bauman, Nino Flisar in Juš Milčinski ter dva naključno izbrana obiskovalca.

V zvezo SiSlam so vključeni Pest besed iz Kamnika, zavod Feniks-UM s slam večeri Udarno in ekspresivno s Ptuja, MKC Maribor z Ožuljenim jezikom ter Slam zverinami in Audacia s slam dogodki Zaslemijmo iz Celja.

Na evropskem slam turnirju v Leuvnu bo Nina Medved nastopila 26. novembra, so sporočili iz MKC Maribor.

Vir: STA

Oddaj komentar