Mariborski mestni tek letos v spremenjeni obliki: “TIHO BOI PA LAUFAJ”

Mariborski mestni tek letos v spremenjeni obliki. 23. septembra – na praznik slovenskega športa začenjajo s tekaško akcijo TIHO BOI PA LAUFAJ.

Mariborski mestni tek bi se letos zgodil že petič zapored, a je bila Športna zveza Maribor zaradi priporočil NIJZ primorana v spremembo koncepta teka. Ker so prepričani, da je gibanje za zdravje ključnega pomena, so zato letos tekaško dogajanje organizirali malo drugače.

23. septembra, na praznik slovenskega športa, tako začenjajo z akcijo TIHO BOI PA LAUFAJ, ki bo vse gibanja željne usmerila na tekaške točke po mestu, mimo katerih bodo tekači v lastni režiji tekli svoje priljubljene tekaške trase.

Organizatorji pojasnjujejo, da bodo pri dogodku TIHO BOI PA LAUFAJ tekaške točke postavljene na štirih lokacijah po mestu, njihov namen pa je tekače spomniti na pomen gibanja. Obenem se bodo lahko tekači na njih fotografirali in v spletno galerijo naložili svoje fotografije (sefije + fotografijo svoje trase). S tem bodo sodelovali v igri za nagrade pokroviteljev teka, obenem pa bo vsak sodelujoči prejel tekaški trak in spominsko medaljo. Prvih 400, ki bodo naložili svojo tekaško fotografijo, pa še tekaško majčko.

Obvezna predhodna prijava

Tekači se lahko v akcijo že prijavijo in si s tem zagotovijo dostop do strani, kamor se bodo nalagale fotografije sodelujočih. Prijave in vse informacije dostopne na povezavi. Na uradni strani teka najdejo tekači tudi vse podrobnosti povezane s sodelovanjem, prevzemom tekaških daril ter nagrajevanjem. Akcija se začenja v sredo 23.9. in se zaključuje v nedeljo 27.9. Predhodna prijava je za sodelovanje obvezna.

Oddaj komentar