Novi najemnik hotelov na Mariborskem Pohorju bo podjetje Playgreen

Vir: Google Street View

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) bo hotele nekdanjega Športnega centra Pohorje na Mariborskem Pohorju dala v najem podjetju Playgreen Mirana Ferka. Zaenkrat enoletna najemna pogodba za hotele Arena, Bolfenk in Videc bo stopila v veljavo septembra, so danes potrdili na DUTB.

Štirizvezdna Arena zajema 60 sob, velnes in 14.400 kvadratnih površin okoli hotela, Bolfenk s štirimi in Videc s tremi zvezdicami pa skupno 50 sob, 23 apartmajev in 18.700 kvadratnih metrov zunanjih površin, ki vključujejo tudi nogometno igrišče.

Podjetje Playgreen s sedežem v Mariboru je registrirano za organizacijo in svetovanje v gostinstvu in turizmu. Ukvarja se predvsem z organizacijo priprav športnih klubov in v tej vlogi je Ferk pred leti že sodeloval s Športnim centrom Pohorje.

Pohorske hotele, ki jih je slaba banka leta 2014 tik pred stečajem Športnega centra Pohorje izvzela iz premoženja, imajo trenutno v najemu Terme Maribor, ki so v ruski lasti, a se želijo po neuradnih navedbah medijev iz njih umakniti. Najemna pogodba se jim izteče konec letošnjega avgusta.

Kljub objavi poziva za oddajo hotelov v najem se na DUTB nadaljujejo prizadevanja za njihovo prodajo. Po neuradnih podatkih so na zadnji poziv marca letos prejeli več ponudb, pogajanja z interesenti še trajajo. Med interesenti za nakup je tudi Ferk.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar