FOTO: Stara tribuna Ljudskega vrta počasi dobiva novo podobo

FOTO: Mestna občina Maribor/Facebook

Obvova zahodne tribune Ljudskega vrta je v polnem teku, kot so zapisali na družbenem omrežju Mestne občine Maribor tudi v teh časih dela ne stojijo.

Rekonstrukcija stare oz. zahodne tribune, arhitekturne dediščine Maribora, je v polnem teku. Konstrukcija glavnega loka s svojimi merami, dolžine 138 metrov in višine približno 18 metrov, predstavlja težek gradbeni podvig. Zaradi ohranitve osnovne konstrukcije je tudi rekonstrukcija objekta zelo zahtevna in terja stalni nadzor nad izvajanjem posegov ter usklajevanje projektnih rešitev z dejanskim stanjem objekta.

Ureja se tudi podtribunje

V okviru investicije se izvaja tudi izgradnja podzemnega hodnika v dolžini cca. 150 m, ki bo povezoval severno in južno podtribunje. Z rekonstrukcijo stare tribune na zahodni strani stadiona Ljudski vrt se zagotavlja funkcionalnost objekta in povezanost z ostalimi deli že izgrajenega stadiona v smiselno celoto. Z obnovo se dosegajo zahtevani standardi UEFA, urejajo pa se tudi ustrezne komunikacije, ki zagotavljajo varnost obiskovalcev.

✔️Rekonstrukcija stare oz. zahodne tribune, arhitekturne dediščine Maribora, je v polnem teku.

ℹ️Konstrukcija glavnega…

Objavil/a Mestna občina Maribor dne Petek, 30. oktober 2020

Oddaj komentar