Našli dom za prostovoljca Roka in njegovo mamo

Potem, ko se je mlad mariborski prostovoljec Rok Černic znašel v stiski, tik pred tem, da bi z mamo ostala brez strehe nad glavo, se je samoiniciativno odločilo pomagati neverjetno mnogo ljudi, med njimi tudi znan mariborski humanitarec Boris Krabonja. Roku in mami so tako rekoč podarili nov dom. “Sem izredno presenečen in tudi nepredstavljivo ganjen“, je Rok zapisal na svojem Facebook profilu.

Vir: Rok Černic Facebook
Vir: Rok Černic Facebook

S klici, ponudbami za pomoč, nakazili na TRR, zelo konkretnimi, širokosrčnimi in dobrodelnimi dejanji, sta Rok in mama preskrbljena za najmanj leto dni. Dobrodelnik, ki ga tudi Rok na svojem Facebooku ne izpostavlja poimensko, se je odločil, da lahko njegovo (bojda okoli 40 kvadratnih metrov veliko) stanovanje koristita brez najemnine. Boris Krabonja pa je ob tem izvedel akcijo zbiranja denarja za kritje vseh stroškov letnega bivanja.

Vir: Facebook
Vir: Facebook

Z velikim veseljem in z vsem spoštovanjem do vaše odločnosti, Vam sporočam, da ste za ROKA in njegovo mamo nakazali natanko 2098,40 evrov… Kar pomeni, da je UP-ornik opravil svoje delo, držal JE in BO obljubo, da bomo Roku in njegovi mami poplačali vse stroške bivanja v novem stanovanju do marca 2018,” je zapisal na svojem Facebook profilu.

Vir: Facebook Boris Krabonja
Vir: Facebook Boris Krabonja

“Ni predaje”
Kljub temu, da je Rok pravkar prestal bitko za svoj dom, ga to ni ustavilo pri njegovi vztrajnosti pomagati drugim. Tako je v apelu na Facebooku znova opomnil na dražbo, ki jo pripravlja konec marca. Kolege in vse navijače NK Maribora pa je povabil na t. i. večni derbi, ki bo 25.2. v Ljudskem vrtu, s čimer bi lahko rekli, da simbolično sledi znani navijaški frazi “ni predaje“. Tudi Rok želi vztrajati pri svoji poti.

Oddaj komentar