Na mariborskem letališču ukinjajo lete med Mariborom in Münchnom

Nekateri menijo, da bi bilo treba podaljšati letališko stezo

Na mariborskem letališču ukinjajo lete Maribor – München.

Mariborsko letališče kljub ambicioznim načrtom kitajskih lastnikov od prihodnjega tedna ostaja brez edine redne linije, ki je štajersko prestolnico povezovala z nemškim Münchnom.
Po tem ko je na socialnih omrežjih zaokrožila novica, da naj bi letalski prevoznik VLM Airlines, okrog 20. avgusta prekinil lete v München in nato v Antwerpen, smo zadevo preverili. Iz VLM Airlines so nam novico potrdili. “Res je, bo VLM ustavil lete med Mariborom in Münchnom, ker ni dovolj rezervacij,” so odgovorili na novinarsko vprašanje, ter dodali, da kljub temu ohranjajo lete med Münchnom in Antwerpnom.  

Spomnimo: Maribor je bil od 12. februarja do sredine aprila z Münchnom in Antwerpnom letalsko povezan vsak dan od ponedeljka do petka, vendar večjega povpraševanja ni bilo. V letalski družbi podatkov o številu potnikov niso izdali, a so letala večinoma letela slabo zasedena, dvakrat so morali polet v Maribor tudi odpovedati.

Kot je razvidno iz spletne strani letalskega prevoznika, je mogoče vozovnice za let proti Münchnu kupiti le še za 17. avgust, od tam pa bo zadnji 50-sedežni Fokker v Maribor priletel 20. avgusta.

 

 

 

Oddaj komentar