Marprom poslej s polnim certifikatom Družini prijazno podjetje

Javno podjetje Marprom d.o.o. je postalo imetnik polnega certifikata Družini prijazno podjetje (DPP). Prejelo ga je na slovesnosti 12. maja v Ljubljani, potem ko je uspešno prestalo revizijo tega projekta za preteklo triletno obdobje, v katerem je podjetje imelo osnovni certifikat DPP. Pridobitev polnega certifikata je tudi odraz družbeno odgovornega delovanja Marproma.

Predstavniki Ekvilib inštituta, ki podeljuje certifikat DPP, so marca letos opravili končno revizijo dotedanjih aktivnosti Marproma pri tem projektu in potrdili uspešno izvajanje izbranih ukrepov. Na podlagi tega je revizorski svet Ekvilib inštituta ta mesec sprejel sklep, da Marpromu podeli polni certifikat DPP. To za podjetje predstavlja pomemben dosežek, obenem pa tudi obvezo, da še naprej vključuje skrb za družbo in okolje v svoje vsakodnevno poslovanje ter upravljanju s človeškimi viri posveča bistveno več pozornosti, kot predpisuje zakonodaja.

»Od ukrepov, ki smo jih doslej izvajali pod okriljem projekta DPP, so bili v Marpromu zelo priljubljeni na primer druženje med zaposlenimi, ponudba za prosti čas, korporativno prostovoljstvo in novoletno obdarovanje otrok. Pri tem so se pokazali pozitivni učinki, kot so krepitev medsebojnih odnosov, sprostitev zaposlenih, boljše delovno ozračje, povečanje pripadnosti podjetju in medgeneracijsko povezovanje,« je povedal direktor področja skupnih služb v Marpromu Damir Jurenec.

Tim za usklajevanje poklicnega in družinskega življenja v Marpromu je pred kratkim izvedel delavnico, na kateri so bili podani predlogi za smiselno dopolnitev palete že sprejetih ukrepov DPP. Revizorski svet Ekvilib inštituta je obravnaval tudi dokumentacijo Marproma za ohranitev polnega certifikata DPP in k planu implementacije za drugo triletno obdobje (maj 2017– maj 2020) podal pozitivno mnenje.

Oddaj komentar