Mariborska poslanca Rajič in Kaloh nista podprla predloga za ureditev ZP Tezno

Zdravstvena postaja Tezno. Vir: Google Street View

Danes so v parlamentu glasovali o predlogu amandmaja za ureditev Zdravstvene postaje Tezno, pa presenetljivo tega predloga niso podprli vsi mariborski poslanci. Branislav Rajić se je pri glasovanju vzdržal, Dejan Kaloh pa je bil proti.

Mariborska poslanka LMŠ Lidija Divjak Mirnik je povedala, da je predlog za vložitev amandmaja za ureditev Zdravstvene postaje Tezno vložila SD, dogovorili pa so se, da jo bodo opozicijske stranke podprle. “Opozicija se je odločila, da vloži amandma, ker je to rak rana, ki jo rešujemo v Mariboru zadnjih par let in je seveda treba to nujno urediti in to takoj,” nam je povedala Divjak Mirnikova in dodala: “Tam so neprimerni prostori, ljudje si zaslužijo, da pridejo k zdravniku v normalne prostore s higienskimi pogoji.”

Predloga pa niso podprli vsi mariborski poslanci. Ob temu Divjak Mirnikova izpostavlja: “Jaz sem vedno znova presenečena nad takšnimi dejanji, predvsem zato, ker po drugi strani vedno govorijo, da so oni za Maribor, da pomagajo in kaj vse bodo uredili. Potem pa je realnost očitno, ko je treba stisniti, drugačna.” Povedala je še, da je “vesela, da smo se v SD, LMŠ, tudi SAB poenotili. Tukaj smo na strani Maribora, kar smo pravzaprav govorili ves čas, tudi v času predvolilne kampanje.”

Oddaj komentar