FOTO: Zdravstveno postajo Tezno bi začeli graditi še v tem mandatu

Idejna zasnova ZP Tezno VIR virtualna razstava natečajnih elaboratov

Konec lanskega leta se je zaključil projektni razpis za izbiro najustreznejše strokovne rešitve za Zdravstveno postajo Tezno. Danes so izbrane rešitve tudi virtualno predstavili.

Naročnika razpisa sta Zdravstveni dom Adolfa Drolca Maribor in Mestna občina Maribor. Prav mariborski župan Saša Arsenovič je danes izpostavil, da bodo Zdravstveno postajo Tezno začeli graditi še v tem mandatu, kar je razveselilo direktorja mariborskega zdravstvenega doma Jerneja Završnika. Razpis je sicer izvedla Zbornica za arhitekturo in prostor.

Kot najboljšo med vsemi prispelimi projekti so izbrali strokovno rešitev skupine, ki jo vodi Uroš Lobnik. Ista skupina je bila prva tudi na razpisu za Zdravstveno postajo Tabor. V Zdravstveni postaji Tezno so predvideli poleg ambulant še lekarno in četrtni center Tezno. Komisija je bila zadovoljna, da so celotno zgradbo postavili ob Prekmursko ulico, da bodo imeli vhode na skupni ploščadi. Ne nazadnje pa je pomembno tudi to, da se upošteva novo urbano središče tudi s knjižnico ter povezava s Stražunskim gozdom. Poskrbeli so tudi za odprt hodnik, kjer bodo čakalnice in servisni prostori, ob tem pa pregledne notranje poti, naravno osvetlitev pa tudi dober sistem prezračevanja.

Fotogalerija:

Oddaj komentar