Kdo pozna upokojenega gorskega reševalca Vladimirja iz Majskih Poljan?

Upokojeni gorski reševalec Vladimir iz Majskih Poljan. Vir: Facebook, Vesna Stanić

Ekipa iz Slovenije je včeraj dostavila drugi kamion hrane za domače živali v Glino in Majske Poljane, ki jih je prizadel potres. Pred eno od poškodovanih hiš so našli Vladimirja, za njim je sesuta drvarnica, na katero so naslonjeni trije pari Elanovih smuči. Upokojeni gorski reševalec pošilja pozdrave slovenskim gorskim reševalcem, s katerimi so od leta 1975 do začetka balkanskih vojn smučali na Rogli, Zelenici in Kaninu.

Vesna Stanič je na Facebooku objavila njegovo sliko in zraven zapisala njegovo zgodbo. Ganljivo srečanje in nostalgične spomine Vladimirja je objavila z namenom, da upokojenega gorskega reševalca poveže s starejšimi gorskimi reševalci, ki bi mu lahko napisali kako pismo, njegov naslov ima ona. Povedal ji je, da nič ne potrebuje, ker je dva dni nazaj dobil kontejner in tranzistor, včeraj naj bi dobil še televizijo. Skromno si ne želi ničesar, pravi, da vse ima. Srečen je, da ne spi več v avtu, ji je povedal.

Mogoče kdo prepozna upokojenega gorskega reševalca 🇭🇷⛑️

Vladimir iz Majske Poljane pošilja pozdrave slovenskim gorskim…

Objavil/a Vesna Stanić dne Nedelja, 10. januar 2021

Elanove smučke je predstavil “kot svoje otroke 🤩 v potresu jih je rešil iz hiše, imel je še Alpinine pancarje, ki pa niso preživeli. (samo povem na tem mestu, da smuči ne bi dal za nič na svetu od sebe 🤗,” je zapisala Stanićeva.
“Vladimir je z vsemi temi Elankami delal kot gorski reševalec, precej presmučal tudi v Sloveniji. Parkrat je smučal tudi z Bojanom Križajem 🤩 Po upokojitvi se je iz Zagreba preselil v Majske Poljane. Na telefonu mu pokažem, kako Zelenica zgleda danes. Ne more se načudit. Joj, ta Slovenija, vedno tako lepa. Pa ne more se načudit, da je na Gorenjskem avtocesta 🙃”

Oddaj komentar